(15 березня)
О, світу Заступниці, Мати Всепетая! З острахом, вірою і любов'ю припадаючи перед чесною Твоєю іконою Державною, старанно молимо Тебе: Не відверни лиця Твого від вдаються до Тебе. Умоли, милосердя Мати Світу, Сина Твого і Бога нашого, сладчайшаго Господа Ісуса Христа: нехай збереже в світі країну нашу, нехай виконає державу нашу під добробут і позбавить нас від розбрату; нехай укріпить Святу Церкву нашу Православну і непорушний дотримається ю від невіри, розколу і єресей. Не маємо бо іншої допомоги, крім Тебе, Пречиста Діво: Ти єси всесильна християн Заступниця перед Богом, праведний гнів Його пом'якшуєш. Боронь всіх, хто з вірою Тобі моляться, від падінь гріховних, від наклепу злих людей, від голоду, скорбот і хвороб. Даруй нам дух розтрощення, смиренність серця, чистоту помислів, виправлення гріховної життя і залишення гріхів наших, щоб усі, вдячно воспевающе величі Твоя, сподобилися Небесного Царства, і ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 254 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(4 вересня)
Прийми, Всеблагомощная Пречиста Пані, Владичице Богородице, ця честния дари від нас, недостойних рабів Твоїх, до Твого цельбоносно образу спів возсилаємо з розчуленням, яко самій же тобі справжньою ту і послухати моління наша, подающі з вірою просив по коемуждо прохання виконання: скорботним скорботи облегчаеші , немічним здоров'я даруєш, розслабленому і недужих ісцеляеші, і від біснується біси прогоняеші, обідімия від образ ізбавляеші, і насилуваних спасаеші, грішних прощаеші, прокажених очіщаеші, і малих дітей милуєшся, і неплодния від неплодства разрешаеші. Ще, Пані Владичице, від уз і темниць свобождаеші, і всякими многоразлічния пристрасті ісцеляеші, і очния болезні54 уврачуеші, і від смертоносної виразки ізбавляеші: вся бо можлива суть клопотанням Твоїм до Сина Твого, Христа Бога нашого. О, Всепетая Мати, Пречиста Богородице! Чи не переставай молитися за нас, недостойних Рабех Твоїх, що славлять Тебе і ша ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 132 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(2 грудня)
До кого став кричати, Владичице? До кого вдамся у смутку, аще не до Тебе, Царице Небесна? Хто плач мій і зітхання моє прийме, якщо не Ти, Пренепорочна, Надіє християн і Прихисток нам, грішним? Хто паче Тебе в напастях захистить? Почуй благання моє і нахили вухо Твоє до мене, Владичице Мати Бога мого, і не погорди мене, требующаго50 Твоєї допомоги, і не відкинь мене, грішного. Врозуми і навчи мене, Царице Небесна; не відступи від мене, раба Твого, Владичице, за ремствування моє, але буди мені Мати і Заступниця. Вручаю себе милостивому покрову Твоєму: приведи мене грішного, до тихої і безтурботного життя, та плачу за гріхи моїх. До кого бо вдамся винний аз, аще не до Тебе, надії та притулку грішних, надією на невимовну милість Твою і щедроти Твоя окріляемь? О, Владичице, Царице Небесна! Ти мені надія і притулок, покрив і заступництво і допомогу. Царице моя Преблагая і швидка Заступниці, покрий Твоїм клопотанням мої гр ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 119 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(31 серпня)
О, Пречиста Богородице, Всецарице! Почуй Багатохворобливого зітхання наше перед чудотворною іконою Твоєю, з долі Афонскаго принесені, зглянься на чад Твоїх, невиліковними недуги стражденних, до святого Образу Твоєму з вірою припадають! Тому що як птах крілома покриває пташенят своїх, тако і Ти нині, повсякчас жива сущи, покрий нас многоцелебним Твоїм омофором. Тамо, ідеже надія зникає, безсумнівною Надією буди. Тамо, ідеже люті скорботи перемагати, терпінням і послабити явився. Тамо, ідеже морок відчаю в душі оселився, так засяє невимовний світло Божества! Малодушния утеши, немощния зміцни, запеклим серцям пом'якшення і просвітництво даруй. Зціли болящія люди Твоя, про Всемилостива Царице! Розум і руки лікують нас благослови, так послужать знаряддям Всемощнаго Лікаря, Христа Спаса нашого. Яко мерщій Ти сущою з нами, молимося перед іконою Твоєю, про Владичице! Простягни руки Твої, ісполненния зцілення і врачби, ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 127 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(14 вересня)
О, Пресвята Діво, Мати Господа вишніх сил, неба і землі Цариці, граду і країни нашея всемощного Заступниці! Прийми хвалебні спів це від нас недостойних рабів Твоїх, і принесеш молитви наша до престолу Бога Сина Свого, щоб милостивий буде неправд нашим і пробавіт благодать Свою шанують всечесне ім'я Твоє і з вірою та любов'ю поклонятися пречистої образу Твоєму. Несми бо гідно від Нього помилувані бити, аще не Ти умілостівіші Його про нас, Владичице, яко вся Тобі від Нього можлива суть. Тим-то до Тебе прибігаємо, яко до безсумнівний і скоріше Заступниці нашої: почуй нас моляться Тобі, здивуй над нами великия і богатия милості Твоя, яви нам небесну допомогу Твою і заступництво, і випроси у Бога Сина Твого, пастирем нашим ревнощі і пильнування про душі , заступники вони мудрість і силу, судиям правду і неупереджений, наставником розум і покору, чоловіком любов і злагода, чадом послух, ображеним терпіння, обідя ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 115 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(6 листопада)
О, Пресвята Владичице і Богородице, вища херувимів і чесна Серафим, Богообрана Отроковице, всіх скорботних Радість! Подай розраду і нам, в скорботи сущим: хіба бо Тобі іншого прихистку і допомоги не імами. Ти єдина єси радості нашея Заступницю, і яко Мати Божа і Мати милосердя, стоячи перед у Престолу Пресвятої Тройці, можеш нам допомоги: Ніхто бо прітекаяй до Тебе просрамлен відходить. Почуй і нас, нині в день скорботи перед Твоєю іконою припадаємо і зі сльозами Тобі моляться: віджени від нас належащія на нас скорботи і печалі в цей часу життя, не позбавлені же сотвори ни Твоїм всесильним клопотанням і від вічної нескончаемия радості у Царстві Сина Твого і Бога нашого, Йому ж належить всяка слава, честь і поклоніння, з безначальним Його Отцем, і з Пресвятим і Благим і животворящим Духом, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 150 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(18 березня)
О, Пресвята Владичице Діво Богородице, спаси і сохрани під покровом Твоїм чад моїх (імена їх), Усіх юнаків, отроковиць і немовлят, хрещених і безіменних і в утробі матере носяться. Покрий їх ризою Твого Материнства, збережи їх в страсе40 Божому і в слухняності батьком, умоли Сина Твого і Господа нашого, нехай дасть їм корисна для спасіння їх. Вручаю їх матірних смотрению Твоєму, бо Ти єси Божественний покрив рабом Твоїм. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 122 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(8 вересня)
О, Пресвята Владичице Владичице Богородице! Вишші35 єси всіх Ангел і Архангел і всього творіння честнейші36, помічниця єси ображених, ненадеющіхся надеяніе37, убогих заступниця, сумних втіха, спраглих кормітельніца, голих вбрання, хворих зцілення, грішних спасіння, християн усіх поможеніе і заступництво. О, Всемилостива Пані Діво Богородице Владичице! Милістю Твоєю спаси і помилуй країну нашу, преосвященния митрополити, архієпископи і єпископи, і весь священичий і чернечий чин, воєначальники, градоначальники і христолюбиве воїнство, і доброзичливці, і вся православних християн ризою Твоєю чесною захисти, і благай, Пані, з Тобі без сімені воплотився Христа Бога нашого, так підпереже нас Своєю силою! понад на невидимого і видимого вороги наша. О, Всемилостива Пані Владичице Богородице! Споруди нас із глибини гріховної, і визволи нас від глада38, губітельства, від боягуза і потопу, від вогню і меча, від знаходження ци ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 138 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(3 червня, 6 липня і 8 вересня)
О, Всемилостива Владичице Богородице, Небесна Царице, всемощного Заступниці, непостидное наше уповання! Дякуємо Тобі про всі добродійства Господні, російським людем від Тебе жили, отдревле і дотепер від чудотворних ікон Твоєї явлені. І нині, Преблагая Владичиці, зглянься на нас, грішних і недостойних рабів Твоїх, яви нам милість Твою і молі Сина Твого, Христа Бога нашого, про їжака позбавитися нам від усякого зла і зберегтися царствующим градом, кожному граду і села, і всій країні нашій , від голоду, губітельства, боягуза, потопу, вогню, меча, нашестя чужинець і розбрату. Збережи і умудри пастирів Церкви, еже гідно пасти стадо Христове і право правити слово істини; зміцни христолюбиве всеросійське воїнство, подай дух ради і розуму воєначальником, градоначальником і всім, Іже у владі суть; пошли святе Твоє благословення і всім православним християнам, поклоняємося Ті і моляться перед цельбоносно ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 118 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(18 лютого)
О, Пресвята і Преблагословенна Діво, Владичице Богородице, Споручниця грішних і Стягнення погібшіх10! Призри милостиво Твоїм оком на нас, майбутніх перед святою іконою Твоєю
і з розчуленням моляться Тобі: збудуй нас із глибини гріховної, просвіти розум наш, затьмарений пристрастями, і вилікуй виразки душ і тілес наших. Чи не маємо іншої допомоги, що не маємо іншої надії, крім Тебе, Владичице: Ти знаєш вся немочі і гріхи наша. До Тебе прибігаємо і співаємо: не залиш нас Твоєю Небесною поміччю, але станемо нам повсякчас і Твоїм невимовним милосердям і щедротами спаси і помилуй нас, тих, хто гине. Даруй нам виправлення гріховної життя нашого і ізбави нас від скорбот, бід і хвороб, від внезапния смерті, пекла і вічної муки. Бо Ти, Царице і Владичице, швидка Помічниця і Заступниця всім притекающим до Тебе і міцне притулок грішників, що каються. Подай убо нам, Преблагая і Всенепорочная Дево, християнський кінець жи ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 88 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(3 лютого)
Надія всім кінця землі, Пречиста Діво Богородице, Комфорт та Отрадо наше! Чи не гребуй нас грішних, на Твою БО1 милість сподіваємося. Згас пломінь гріховний і покаянням зроси ізсохшіе серця наша. Очисти розум наш від гріховних помислів. Прийми моління від душі і серця з воздиханіем2 Тобі приносимо. Буди Заступницю за нас до Сина Твого і Бога і відверни гнів Його від нас матірних молитвами. Зміцни в нас віру православну, вклади в нас дух страху Божія3, дух смирення, терпіння і любові. Душевні і тілесні язви4 зціли, утіші5 бурю злих нападів ворожих. Отимі6 тягар гріхів наших і не залиш нас до кінця загинути. Подай нам милість Твою і святе благословення Своє всім зде7 майбутнім і моляться і завжди перебувай з нами, подаючи приходять до Тебе відраду і утіху, допомога і заступленіе8, щоб дякувати і величаємо Тебе всі до останнього нашого зітхання. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 98 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(Неділя після 12 липня)
Про Дивная і вища всіх створінь Цариця Богородиці, Небесного Царя Христа Бога нашого Мати! Почуй нас грішних і недостойних рабів Твоїх, в годину цей моляться і припадаємо до Тебе зі стогонами і сльозами і смиренно вимовляють: виведи нас з прірви гріхів, Володарка, визволи нас від усілякої скорботи і горя, захисти від усіляких бід і злісної наклепу і від несправедливих і страшних підступів ворожих. Тому що можеш, про Благодатна Матір Божа, не тільки від будь-якого зла уберегти людей Твоїх, але і всякими благодійністю зберегти їх і врятувати, крім Тебе немає іншої Захисниці в бідах і напастях і гарячої Прохачки за нас грішних до Сина Твого, Христа Бога нашого. Його умоли, Володарка, щоб, врятовані Тобою, славили в майбутньому житті всесвяте ім'я Сина Твого і Бога нашого, з Отцем і Святим Духом, нині і нескінченно. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 99 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(1 червня)
Про Пречиста Пані Богородиця, Матір Боголюбива, надія нашого спасіння! Поглянь милостиво на майбутніх з вірою і любов'ю і поклоняються пречистої образу Твоєму; прийми це наше хвалебні спів і вилий гарячу Твою молитву про нас грішних до Господа, та, незважаючи на наші гріхи, врятує і помилує нас! Про предивного Володарка! Яви на нас дивовижні милості Твої. Молимо тебе скрушно: визволи нас від усякого лиха, настав на шлях усіляких чеснот і блага, спаси від спокус, бід і хвороб, визволи нас від наклепу і сварок, збережи від блискавичного грому, від пожежі вогняного, від голоду, землетрусу, потопу і смертельної рани; подай нам Свою милостиву допомогу в подорожі, в морі і на суші, щоб не загинули жорстоко. Про Всемилостива Боголюбива Матір, з безсумнівною надією підносимо до Тебе нашу смиренну молитву! Не кидай сліз наших і стогонів, не забудь нас в усі дні життя нашого, але завжди будь з нами, і Твоїм заступництвом ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 92 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(28 листопада)
Про Пресвята Пані Владичице Богородице! Ти вище всіх ангелів та архангелів, і всіх творінь славніша, Помічниця гноблених, які втратили надію надія, бідних Заступниця, скорботних розраду, голодних кормітельніца, голих вбрання, хворих зцілення, грішних спасіння, християн усіх допомогу і заступництво! Про Всемилостива Пані, Діва Богородиця Володарка, милістю Твоєю спаси і помилуй богохранимої країну нашу, влади і воїнство її, і всіх православних християн, ризою Твоєю шанованої захисти: і умоли, Пані, з Тебе Бессеменов втілився Христа Бога нашого, так зодягне нас Своєю силою! понад на невидимих ​​і видимих ​​ворогів наших. Про Всемилостива Пані, Владичиця Богородиця, підніми нас з безодні гріховної і визволи нас від голоду, винищення, від землетрусу і потопу, від вогню і меча, від навали чужинців і міжусобної війни, і від раптової смерті, і від нападу ворожого (диявольського), і від спустошливих вітрів, і від смерто ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 102 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(19 березня)
Як Тебе назвемо, про Благодатна Богоматір Богоотроковиця, Пренепорочна Марія? Якими співами прославим Тебе, прославлену Небом і землею, ангелами і людьми? Відкрилося на Тебе нечуване від початку світу на землі і невідоме ангелам на Небесах таїнство, що перевершує розуміння і розум, Боговтілення Слова, народженого на початку від почину Отця без матері і втіленого в Твоїй утробі і з неразрушимой печаткою дівоцтва Твого народженого. О, диво всіх давніх і нових чудес! Постійне слово Самого Бога про переможний насіння жінки і виповнилося й здійснилося в безсім'яного Діві. О, незмірна глибина премудрості і величі Божа! Яким ім'ям назвемо Тебе, Наречена, шлюбу не пізнала? Зорею чи назвемо Тебе висхідного на небі сонця? Але Ти - саме Небо, бо з Тебе засяяло Сонце Правди - Христос Бог наш, Спаситель грішних. Називаємо чи Тебе вратами, що вводять в втрачений прабатьками рай, що ряснів усіма благами? Але Ти Сама - бл ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 99 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(25 квітня)
Про усемилостива Пані Цариця Богородиці, від усіх пологів обрана і всіма родами земними і небесними ублажувана! Припадаємо, поклоняємося Тобі і смиренно просимо Тебе: поглянь милостиво на що стоять перед святим образом Твоїм чудотворним, і прийми молитви, зі сльозами Тобі принесені від нас, недостойних рабів Твоїх, і до Твого образу молебний спів возносить з жалем, як самій же тобі тут перебуває, вислуховувати і подає з вірою просив кожному прохання виконання. Ти, іменована Всіх скорботних Радість, почуй нас, скорботних. Ти, звана Утамуй мої печалі, полегшу нашу печаль. Ти, Купина Неопалима, збережи мир і всіх нас від шкідливих вогненних стріл ворога. Ти, Стягнення загиблих (відшукання зниклих), що не допусти нам загинути в безодні гріхів наших. Ти, Одигітрія (Провідниця), вкажи нам істинний шлях до порятунку. Ти, Нев'янучий цвіт чистоти, зроби нам допомогу, знесиленим тілесної пристрастю, і приведи нас до стри ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 97 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(13 липня)
Про Матір Божа, колись, коли від навали іновірних шведів у великій біді Отечество наше було, явила всемогутнього заступництво прославлянням осторонь Північної особливо шанованого образа Твого, іменованого Баликінскім, і видимими на ньому сльозами очей Твоїх ублагала Сина Твого і Бога нашого дарувати православним християнам славну перемогу і взяти верх над ворогами. Ти, премилосердна Матір, і в минулі дні в місті Орел перед Пречистим Твоєю дарувала зцілення страждає від духу нечистого дівчині, повернувши її батькам здорової і неушкодженою.
Ти, швидка Помічниця в бідах людських, почула крик матері дитини, з висоти будинку раптово впав, і підняла його здоровим і неушкодженим. Ти, невичерпне джерело чудес і милостей, яку приніс до дивному образу Твоєму отроковице повністю знерухомлених благоволила подати швидке зцілення, зміцнивши ноги її для жаданого ходіння. Ти, Всемогутній Цариця неба і землі, підняла від невил ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 97 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(14 жовтня)
Богом прославлена, всесвітньо воспеваемая Пані Матір Вседержителя Богородиця Марія!
Прийми цю нашу від повноти сердець, що люблять Тебе, принесену Тобі перед святою Твоєю іконою, молитву. Так само як до цього дня і години милостиво протегувала всім людям, які приходять в храм цей, так і надалі сприяй нам у всіх справах і починаннях наших, які не перешкоджають нашому вічного спасіння. Ти знаєш неміч нашу, бачиш муки, біди і потрясіння звідусіль нападники, але все це можеш одним тільки Твоїм поглядом заспокоїти, якщо тільки захочеш допомогти нам. Знаємо, що з-за наших гріхів недостойні ми милосердя Твого, але Ти, що народила Прийшов у світ грішників спасти, спаси і нас у будь-який день і годину хто грішить. Зміцни слабку волю і немічне устремління наше і оживи нас духом правдивого покаяння.
Так таким чином очищені тут Твого заступництва удостоєні будемо і з палаючими світильниками чеснот в Країну Небесну ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 106 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(15 липня)
Про Преблагословенна і многомилостивий Володарка світу! Ось ми, грішні, на святий образ Твій дивлячись і на ньому Тебе в муках і співчутті розп'ятого за нас Христу Спасителю стоїть бачачи, ревно молимо Тебе, постійну про нас до Сина Твого молитовницю: не покинь нас в день випробування і скорботи, але в випробуваннях і спокусах з нами відбуваються захисти нас шанованим заступництвом Твоїм від ворогів видимих ​​і невидимих ​​і дай нам силу, щоб у всьому досконалу і благу волю Творця і світу Владики виконувати. Бо бачиш, милостива Заступниця наша, наскільки гріхів всіляким схильні, тому що не тільки добровільно грішимо, а й мимоволі в різноманітні гріхи впадаємо. Тому до Тебе могутньої упорядниця порятунку християнського вдаємося і в серцевому сокрушении кличемо: розум наш пізнанням Божественної істини просвіти, серце наше запалом християнської любові і рятівних устремлінь зігрівай, волю же нашу в нелицемірного вик ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 114 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(25 січня)
Про предивного і Превисшая всіх створінь Цариця і Богородиця, Небесного Царя Христа Бога нашого Мати, припадаємо і поклоняємося Тобі перед святою і шанованою іконою Твоєю, якою дивовижні і преславні чудеса робиш! Смиренно благаємо Тебе, Всемогутній роду нашого Заступниця, почуй нас і яви на нас рясні дари, і прохання наші, святощі Тобі, як благая Скоропослушниця, виконай. Благодаттю Твоєю душі наші освяти і не бери від нас заступництва Твого, під ним же завжди перебуваючи, як Стіною Нерушимою захищені залишимося від всіх бід і спокус, від усякого ворога і супротивника, від усіх злих підступів ворожих на нас завжди насуваються. Пахощами непорочної Своєї душі наповни душі наші, і будуть тішитися серця наші, бо немає нікого в світі цьому ближче до серця і прекрасніше Тебе, Діва Пресвята! Ти - наше багатство, ти - наше Скарб, ти - наша Надія і наша Захист! До Тебе Однією в скорботах наших вдаємося і у Тебе Однією розрад ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 93 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Що Тобі принесемо або що віддамо, про Премилостива Пані Володарка, заступниця роду християнського, за все Твої незліченні благодіяння, які завжди надаєш всім закликає ім'я Твоє і Твоєї допомоги тим, хто просить. Бо хто з вдаються до Тебе осоромленим або непочутим від Тебе відходить, про премилосердна Матір! Знаємо, Пречиста, що за безліч гріхів і беззаконь наших недостойні навіть і ім'я Твоє пресладкую називати, а не тільки хвалебні пісні від нечистих уст Тобі пропонувати, і краще нам полюбити мовчання. Але щоб не здатися нам забудькуватими і невдячними перед Тобою, наважуємося пропонувати Тобі це уклінне прославляння: Ти ж, премилосердна Матір, що не погордуй прийняти його, як від повноти люблячих Тебе сердець яке підноситься. Сама Ти, Володарка, благодаттю Твоєю доторкнися сердець наших, так як віск розтанув, виллються перед Тобою в слізних славити і прославлений. Дякуємо Тобі, всіма вихваляв: не приховуємо благодіянь Твоїх, але гучно оголошуємо, ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 106 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Нахили до мене вухо Твоє, Чистий, і осені ма ликом Твоїм, православно з благоговінням і любов'ю до Тебе припадають і зі страхом поклонятися! Почуй цей голос мій молебний! За Бозе бо єдину Тебе предстательніцу Стяжи, Пренепорочна; яко Мати Бога, Творця і Творця єси, про Владичице, що від Тебе зрак наш прият, від попелиці і бід спас нас і славою Божественною прослави нас чоловіколюбно. Обаче не смію віз діти руки мої до Сина Твого: весь бо єсмь осквернений, і Щедраго по єству Бога на гнів звернувся. Обаче до Тебе, Заступницю, вдатися дерзаю, так благаю Тебе, Пречиста: чи не отвержи убо мене від лиця Твого і милостива буди ми; і Сина Твого благосердя вчини.

Аз же заспіваю Тобі, Пресвята! Бем, яко не красна похвала, скверними устами Тобі принесена; обаче намір моє і віри теплоту прийми милостиво, і дивись відчай душі моєї. Тим-то, не відвертай лиця Твого від похвали і крику мого: аще і вем, яко на землі никтоже є, іже Тебе достойно оспівати мо ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 107 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Про Пресвята Богородице, Пречиста Мати Діво!

До Тебе вдаюся, до Твоїх матірних обіймів припадаю, заступництва і допомоги Твоєї прошу. Се бо виконав недолі, біди охоплюють ма; спокуси і гріхи здобудуть бідну душу мою; весь подивом виконаний есмь; сльозами омочаю обличчя своє.

І де зверну порятунок? До кого притік недостойний?

Аще сміливо дивлюся на Сина Твого, страхом занурюється: вем, яко Спаситель є милостивий; обаче ж і Суддя праведний; аз ж завжди берете під заповіти Його, і яко митар не смію звести на Пречистий лик грішних ОЧЕС моїх.

Аще до святих звернені, і паки тісно ми є; тії бо беша небесних житієм, аз же весь землі є; цій місцевості ради соромлюся молить їх, яко далеко від них відстояти деяньмі моїми.

Але хоч і Ти святая святих єси, і Херувим правдиві обаче до Тебе вдаюся з надією. Чи не вем, откуду моління відвагу імам; вірую, бо Мати всім сущи, Сама даруєш таку благодать чадом Тво ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 108 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Тебе, незрівнянною чистотою і безплотния чини перевершує, молю, Всепетая: погану душу мою очисти від беззаконних помислів, яже завжди народжуються в мені від злого в плотських пристрастях навикання, довгим часом обученннаго; і яже не перестав сеят в думка мою лукавий демон, скверни і разслабляя ю повсякчас кепськими і улесливими помислами, порятунку душі моєї завідяй. Тим-то благаю Тебе, Пречиста, не погорди мене, бідну в цей скверней твані погружаемаго; але пахощі світом молитов Твоїх очисти мене від смороду цього; сладчайшим світлом Божественної любові зміни всіляку темряву душі моєї; і вуздечкою чистого, завжди в мені пребивающаго, страху Божого приборкай навіки мудрування безчінния плоті моєї, дотримуючись ю в чистоті; да без пороку возмог умоляті Спасителя мого, Єдиного чиста Сущани єством, і дістану прощення свого гріха, ними ж аз прогнівив Його, живий? подобу худобою безсловесним і здійснюючи всяке беззаконне студ про діяння; НЕ імий страху перед Ст ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 101 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Кохана Богу Отцю, дочко, без чоловіка Еммануїла Мати, як кришталь Паракліта (Утішителя) Нареченій, і всякими святині вмістилище! Радоватіся Тобі у Господі!

Про Святоглаголівая Горлиці, вища небес Владичиці і чістшая світлостей сонячних, белолілейний Творця ковчеже, молніелучний Христа посудині, зрошена Духом Росоносним і від Ангела манною вихована, благодать понад паче всіх отримала, і всіх тварин перевершує! Найдорожча моя Покровительки! Надо мною, бідним ченцем! Недомислімаго Слова престолі і Неізследімаго Жениха чертоже; шляхетне гніздо Орла Небесного і зерцало Христових Таїн; окрасо безплотних Ангелом і похвало угодником Божим! Бажана моя Захисниці і попечителькою! Та не відкидай прохання в крайній нужді моєї! Нетлінна матері Владичня, і шлюбу непричетна, і неіскусомужная Царице; згорає свещі світові і слепотствующім світить! Всепетая Мати-утішителько і рятівниця! Спаси мене від лукавого в згубно цього суєті!

Архангельський Га ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 98 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Вихваляю і прославляю Тебе, Владичице Богородице, світу Предстательніце, всіх Заступниці, моя Путеводітельніца! Прости ми, Всенепорочная, лінощі мою і Без відчуттів до справою рятівним. Сама виконай уста мої і серце натхнення, та невпинно Тобі і людинолюбний Сина Твого і Бога пріношаю від всієї душі моєї піснеспіви; бо милістю благодаті ще живий єсмь досі; і множіцею, окаянний, рятуючи і рятувати від всяких напастей, хвороб і бід, душевних укупі і тілесних. І паки надію непогрешітельную і в іншому житії моєму і в життя вічне імам на Тебе. Тим-то, багато милувати і мілуемий за Своїм милосердям, від пламеннаго серця і восхіщенния душі Вигукую; і вдячну хвалебну пісню, грішний раб Твій, Пресвята Мати Человеколюбіваго Бога, радісно підношу Тобі: Радуйся, Благодатна Маріє, Господь з Тобою! Радуйся, Богородице, Тобою бо Бог з нами! Радуйся, Всенепорочная і Благословенна! Радуйся, Діво, чоловіків славо! Радуйся, печате Господнього заповіту! Радуйся, оновлення зас ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 101 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Пресвята Владичице Богородице, Благодатна Богородице, Преблагословенна Богоблагодатна Мати, Божества пріятеліще, Єдинородного Сина безсмертного і Отця Незрімаго огнеобразность престолі; Всенепорочная, Всепречістая, Всепетая, всеблаженна, Всенепрікосновенная, всечесні, Всеублажаемая, Всеблагословенная, Всевожделенная Дево душею і духом, такожде і тілом; престолі Царя, на Херувімех седящаго; врата небесна, ними ж на небо і ми йдемо; Богоневестно, що нею з Богом примирення Прийди нам; незбагненне диво, неуразумеваемое звістка; одкровення Божого таємниці сокровенния; непереможне предстательство, міцне перед тими; живоносне істочніче, море невичерпне обдарувань Божественних; Висота, небесні Сили перевершує; Глибино таємничих думок неізследімая; загальна по Троїце всіх Владичиці; всім, по Утішителя Дусі Святого, утішителько; за весь світ, за єдиною ходитиме Христе Спасе, Заступницю; колісниці мисленнаго Сонця, істинного Світу, просвещающаго кожну людину, грядуща ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 96 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Про Пресвята Владичице Богородице! Радість обтяжених, предстательство ображених, допомога безпомощним, сило немічних, жезл слепотствующіх, рятівний керманича заблудженим; освячений ковчеже, імже від потопу гріховного рятуємося; купині неопалима, юже Мойсей Боговидець зряше; златая кадильниці, з неяже Слово, плоть Собі возжегші, пахощами всесвіт виконай; седмосвещний світильнику, паче сяйва солнечнаго возсіявий; скіни свята; стамно5, Манну Христа вмістила; жезлі Ааронов прозябшій; руні Гедеонова; Богопісанная книго, бо заради рукописання Адамове раздрася; горі Божа, що в ній Господь обітаті благоволи; прекрасна по єству, нікіім ж докору належна; вся непорочна; повноту Божества, Сина Отчаго, в Собі вмістила; Іезекіілева врата, на схід зрящіе; кліщі вогненна, юже Ісая вигляді; горб Даниїловим несекомая; Вершино Аввакумова, чеснотами пріосененная; преукрашенное вмістилище Божого поблажливості; примирення світу; раю святійший, у Едемі насаджений; древо Живоносн ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 95 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Про Всепетая Владичиці, джерело милосердя, безодня людинолюбства, водо жива, предстательніце грішних, справжня виноградна лозо, небесне блаженство, загальне всіх притулок, життя всього світу!

Суєтному, бентежного і перелюбний світу продавши себе до кінця, обаче безпечален в діянні і помислех аз перебуваю, і в нехтуванні житіє провожду. Але, яко состраждущая Мати Божа, Твоїх мною, грішним; моління ж це, хоч і осквернений - ними устами Тобі принесене, прийми; і милостива Суддю сприятливими Твоїми молитвами вчини. Умоли Сина Свого, щоб знехтує всі гріхи мої. До покаяння розум мій направ. Нехай же не, так буду сатані надбання!

Паче же клопотанням Твоїм обнови ма і исправи житті мою душу; яко да возмог без страху стати перед Судді і онаго ужаснаго муки уникнуть. Створи ж мя спадкоємця слави, молячись про се Сина Твого і Творця мого, Якому належить слава, честь і поклоніння на віки віків. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 97 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Про Дево Володарці, Пречиста Богородице, всеславна Пані моя! Вища небес і чістшая світлостей сонячних! Честнейшая херувимів і славних всіх Сил небесних! Апостолів похвало і мучеників кріпосте! Радість преподобних, освітлення трудяться! І золотий кадильниці, світильнику світлоносний! Купино неопалима, божественний закон, істинний Ківоте, палиці Аарона процветший: воістину бо жезл єси, від негоже істинний Плід, Син Твій Христос, животіючи! Ти тілом Бога Слова народила еси; але і після різдва, якоже перш різдва, перебувала Діва. Тобою у Христе, Сину Твоєму, з Богом Отцем пріміріхомся. Ти грішним і безпорадним помічниця єси; Ти єси розраду світу; сиріт хранителька; полонених викуплення; ченців зміцнення; надія мирських осіб; Ти вдовам терпіння, покрив і перед тими єси; похвала, радість і вінець дівоцтва.

Про Чесна Владичиці і Пані! Укрий і охрани мене, щоб не величається лукавий ворог наді мною: Ти бо, Пренепорочна, допомога моя ти; і інаго притул ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 98 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Про Дево Владичице Богородице, Христа Спаса нашого і Бога в утробі носила! На Тебе всю надію мою покладаю, на Тебе уповаю: Ти бо і безплотних Сил перевищить єси. Захисти мене, Пречиста, Божественною Своєю благодаттю. Путеводствуй в житті моєї, з волі Сина Твого і Бога нашого направляюча. Даруй мені відпущення гріхів; буди притулок, покрив, перед тими і окормітельніца в життя вічне.

Ти єдина, Владичице Богородице, над усією землею звеличення єси! Аз же, Богоневестная, з вірою благословляю Тебе, з любов'ю славлю і зі страхом поклоняюся Тобі: Ти бо хвала всіх похвал і всіх висот вершина єси ...

Про Владичице, Богом дарована ми відрадо, Божественне прохолодження сущаго всередину мене спеки; струмені, джерело сліз моїх історгшая; променистий світоча душі моєї; багатство в злиднях моєї; сила в немощех; нього ісцельних виразок зцілення; кінець плачем, дозвіл уз! Прислухайся молитовним зітхань моїм змилосердився благання моє, і на сль ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 88 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Пресвята Владичице Богородице! Вислухай благання моє і виконай е; на Тебе бо, над їжак до всіх концев землі, уповаю.

Згас пломінь телесе мого. Погрози бурю гніву. До кінця знищ суєтне винесення тщеславния юності моєї. Ослаби лукава мріяння серця, від злих духів наводимая. Висушив невпинно знаходить потік нечистих помислів, спокушають мене.

Навчи язик мій промовляти тільки корисна, а мої очі те зрети од іну красу святині. Відкрий вуха мої, та возмог насищатіся солодкими меду мовлення Святого Письма і творити я Твоєю поміччю. Очисти уста моя, так сподоблюся Вишнього Бога Отцем моїм іменоваті. Даруй мені час покане і від внезапния смерті визволи мене. Очисти і обмий від усякої скверни плоті і духу. Дай рабові Твоєму серце розбите, примирення помислів, розуму цнотливість, тверезість душі, смиренність в мислех, правий дух, житіє благоразсудное, ще ж і світ, його ж дарував Господь наш учнем Своїм. У тиші неволнуемей охорони мене; приємн ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 86 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Милостива Мати Человеколюбнаго і милостивого Бога! Почуй мене з висоти слави Твоєї; да ввійдуть в ухо Твоє словеса моя; почуй благання моє, з глибини душі викидало; і скорбнаго моління мого НЕ отвержи! Клопотанням Твоїм життя мені сохраняющі, повели отверсти уста моя, та ще перш кончини возмог прославляти велич Твоє.

Згрішив аз, Всенепорочная, згрішив; і беззаконня моя вем, і гріхи мої переді мною завжди суть. Але і ще возблаговолі на останнє прохання моє і сповідування раба Твого: дай мені джерела сліз і очисти ними тину гріхів моїх; всели побожний страх до Сина Твого і Бога; і всередину душі моєї снізойді, так очищуся сльозами і так возсозіждется в мені дух порятунку. Запалю світло духовний в затьмарення душі моєї; да в тиші і чистоти його сяйва піднесу жертву за Мойсеєвим Сина Твого і Бога мого, грішних, а не праведних покликати до покаяння прішедшаго; нехай прийме Він клопотанням Твоїм і мене недостойного. Бо якщо і мнози одвіку биша той, ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 97 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Рід людський Заступницю до Народженого від Тебе Богу обрете Тебе, Богородице: в Тебе бо і заступництво Твоєму ймуть вси заступництво, яко відвагу здобувала єси до Сина Твого. Тим-то і я полум'яним серцем до Тебе припадають: чи не дерзаючи бо до Нього несредственне приступити, Тебе про порятунок благаю, так посередництвом Твоїм і аз побачу Його. Прислухайся рабу Твоєму, всю надію по Бозе на Тебе ПОКЛАВ! Помилуй служителя Твого, Человеколюбіваго і Мілосерднаго Бога Мати! Визволи мене, совістю осужденнаго! Спека ласолюбства згас в мені, запали ж любов до Сина і Бога Твого Від непристойних побажань почуття моя захисти! Се благаю Тебе: так дасться ми час на покаяння! Та не вразить ма смерть ще неготоваго! Та не буду увергнутий в огонь невгасимий, яко нікогдаже доброго плоду приносить! Але запалю паки світильник душі моєї; морок скорбот Розженіться; імлу пристрастей моїх розвій молитвами Твоїми; дай мені світло покаяння; до сокрушению направ; інші дні життя ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 97 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Весі, Владичице, бо нема в мені від діл моїх порятунку надії; бо волею своєю розбестив душу і тіло моє; від юності непотребен посудину і непридатний обретох; слідом диявола у всьому і дох, окаянний: і в думках моїх і діянь. Часом багатьом навикання до гріхом пріобретох. І хіба тільки на малий час у своїм серці затьмаренням світло покаяння осяває. І тоді страшну клятву Сина Твого і Бога від щирого серця даю, взиваючи: прости мені, Владико, гріхи моя: отселе спинилася аз грешіті перед Тобою!

Але, про довготерпіння Бога мого, Христа Життєдавця! Како терпить тільки Син Твій, Владичице, дарма безперестанних клятвопорушення і брехню, імже несть кінця в мені, окаянні ?! О, яке безстрашіе моє! Коль велике презорство4! Ще бо обіцянці сущу під устёх моїх, вже паки справою від нього відрікається: лучшаго бажаючи, до гіршого і більшого, більше прежняго, гріха стремлюся, неситий! І тако в нечувствие завжди собі привожу, і яко свиней омившаяся, паки в кал г ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 98 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Се благаю Тебе, Батько невечерняго Світу: почуй, що Я бажаю поведаті Ті!

У тину занурюється аз, окаянний! Землю безліччю гріхів осквернили! Се бачу: стогне земля від мене, з зітханнями показуєт ма Судді; у свідки сонце і небо з зірками закликає!

Буря помислів моїх у відчай ма занурює! З трепетом вироку душа очікує! Страшне диво! Воістину страшне! Како ще гріхи мої терпів є Господь ?! Како НЕ звів ще ма жйва у дно пекла ?! Како і зверху не посла невидимого зброї поразіті ма, все життя осквернівшаго ?!

Вірую, бо безсумнівною Ти, Владичице, благаннями Своїми життя ісходатаіла єси мені, надію імущих на моє покаяння. І се нині, про Богородицю, тільки на Тебе - все моє уповання! Аще і сорому особі Твого служителя виконана є, обаче до Тебе вдаюся з благанням. Ти ж, про Мати, і Сама народженого Тобою завжди благав: хай подасть Він і мені, недостойному, єдину крихту від щедрот Своїх. Дозволь нерешімия узи моя! Яже життя мою Хр ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 100 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Про Дево Владичице Богородице! Знаю, яко недостойний єсмь і взіраті на образ Твій; Ти бо душею і тілом Пречиста єси, і воістину праведно Ті є возгнушатіся мною, звідусіль знедоленим. Але понеже народжений Тобою Бог того заради Людина бисть, та грішники закличе до покаяння; і Ти убо прийми сповідання безлічі тяжких гріхів моїх і умоли Сина Свого і Бога, та явить Він милість Свою і убожій душа моя спокій велике бо безліч обеззаконій моїх варта ма творить, воеже звести до Нього очі мої і самому просити вибачення від Нього: яко багатьма Дарма від создавшаго ма Бога насладівся, вся ця забих, невдячний; і нині бідний єсмь чеснотами, пристрастями же єси багатий; в самем собі вельми срамляюся і засуджує від Бога, викриває мя совість, постиждают діяння. Сльози з мене Ангели, насміхається демони. Перш смерті мрець аз єсмь; перш суду засуджений; перш безконечния борошна відчаєм терзає єсмь!

Тим-то до Твоєї, про Владичице Богородице, швидкої допомоги прит ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 95 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Про Дево Володарці, Господа мого Ісуса Христа Мати! Знаю, яко і нечистий і осквернений, і непотребен єсмь: всяку бо міру превзидоша, паче числа піску морскаго умножишася беззаконня моя. Обаче до Тебе вдаюся, покаяння приносячи і гріхи мої сповідуючи: прости мене, Владичице! Помилуй мя, чоловіколюбно всіх щадна! Не відверни лиця Твого від мене! Та не зрадіють вороги мої! Але на більше покаяння возбуди дух мій і на шлях спасіння направ ма; да паки возвратівся на нього, Твоєю поміччю надійно спасуся, Тобі подругу мені сущою. Про Владичице, Человеколюбіваго Бога Мати! Принизь моє серце і виконай його знищенням; дай очам моїм сльози і світлом молитов Твоїх просвіти їх; покропи і очисти мене іссопом милосердя Твого; і моїми сльозами по благодаті Твоєї омий мене. Про Мати Господа мого Ісуса Христа! Прийми смиренне сповідання це і благаннях моїх, збережи в покаянні інший час життя мого. Під час же результату душі моєї від тілес поглянь на мене милосердно; заступни ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 85 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Дево Володарці, Благодатна Богородице, Преблагословенна, Богообрадованная, Вмістилище Божества, Єдинородного Сина безсмертного Мати і Незрімаго Отця дочко!

Нахили Своє ухо мені і почуй словами сім, кепськими і нечистими устами моїми глаголемая: з серцем скорботним і смиренними помишленьмі вдаюся до благоутробію Твоєму. Чи не пренебрезі мене жалості достойного; Нехай же не загинути ми, непотрібних рабу Твоєму. Зціли окаянну душу мою, злими пристрастями одержиму: се бо ворог поправоч ю, гріхами ласолюбства розтрощивши; і сам аз храм тілесний осквернили, непристойними примхами окав, і вся чувствия моя дели немислимими розбестив. І вже не дерзаю піднести до неба руки мої, студнимі2 деяньмі опрокаженния. На молитви ще відкриває уста; але і ця лихослів'ям і засудженням ближніх зганьблена суть. Серцем воздохнуті хотів Бих; обаче срамния нечистоти прігнетают е. І гірко і холодці ми є! І вже не смію просити безлічі гріхів моїх прощення і невиліковн ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 89 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Пресвята Владичице Богородице, душею і тілом єдина тільки чиста, єдина всяке цнотливість і дівоцтво превозшедшая; єдина обитель повноти благодаті Всесвятого Духа явльшаяся!

Чи не відкинь мене недостоінаго, нечистого, душу і тіло Сластолюбний житієм моїм осквернівшаго. Очисти мій розум від пристрасті до пристрастям; блуждающія і омраченния помисли мої до непорочним прагненням зверни; всім рухам душі керівниця буди; від про держащаго ма злаго і срамнаго ухилення до побажань і пороків звільни; полегши гнітючий ма гріх і окаянному слепотствующему розуму моєму тверезість і разсужденію даруй; яко да, позбавляючи від темряви гріховної, сподоблюся прославляті Тебе, істинну Матір істинного Світу, Христа Бога нашого: Тебе бо єдину з Ним і Його заради благословлять видимого і невидимого тварі, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 102 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Про Мати Божа, усякого розуміння вища! Про Дево, всяке дівоцтво превосшедшая: яко Діва, перш різдва воплотився від Тебе, більше за всіх дів була; і в народженні і після народження паки Діва стояла також єси! Про Владичице Богородице, Христа Спасителя і Господа нашого в утробі Твоїй несказанно носила і Бога у плоті непостіжно народила! Про Пречиста Отроковіце! Тобою єство людське, від Бога колись отступлинее, паки, неізреченнаго Його заради людинолюбства, з єством Божественним з'єднати, ні злиття, нижче премененія у іпостасех перетерпівши. Про Мати і Дево! І прімірівшеся з Богом, Тобою милостива Сина Твого і Господа нашого паки знаходимо, егда, заздрістю лукавого, повинні не творимо.

Тим-то і я, недостойний і Я., обаче милість получився бити вірний (вірна, - аще дружина) Спасителю мій і Богу, і благодаттю у святому хрещенні ковдри, дерзай принести Тобі від усього серця цього глас молебний. Тобі, Владичице, прошу; Тобі, милостиво і людинолюб ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 93 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Про Дево Владичице Богородице, Творця і Господа видимих ​​всіх і невидимих, Єдиного від Трійці, Бога ж і Людини породила! Житло Боже, вмістилище святині і благодаті, в ньому ж, благоволінням Бога Отця і сприянням Святого Духа, тілесно вселися повнота Божества! Будь-яке створення висотою перевершує! Славо і розраду, радість і веселість Ангелів! Апостолів і пророків царствений Вінчаючись; преестественно кріпосте мучеників; задоволення і хвала преподобних, споборніце в їх подвигах і перемог до подання; непрелестная Путеводітельніца порятунку, безмовності наставниці, двере одкровень і таємниць духовних; істочніче світла, врата життя вічне; невичерпна річці милосердя, море обдарувань і чудес невичерпне! ..

Яко Матір Человеколюбіваго Владики, зеле всім состраждущую, благаю Тебе: милостива буди мені, приниженні і недостойному рабові Твоєму (або рабі, - аще дружина молиться); похилого до смирення моє, Розженіться видимих ​​і невидимих ​​ворогів моїх, ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 112 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

О, Володарка! Та не дарма і в суєті ми нарицают Тебе Володаркою: яви і є завжди над нами Твоє святе, живе, дієве панування. Яви, оскільки все можеш на благо, тому що Ти - Мати всеблага всеблагого Царя; розганяй морок сердець наших, відображай стріли лукавих духів, які льстівно на нас рухаються. Світ Сина Твого, світ Твій так панує в серцях наших, так все завжди радісно виголошуємо: хто після Господа, що не Володарка наша, всеблага, всеблагомощная і пребистрая наша Заступниця? На то Ти звеличена, Володарка, на те велика кількість невимовне божественної благодаті дано Тобі, на те невимовне відвагу і сила біля престолу Божого і дар всемогутньою молитви дані Тобі, на те Ти невимовної святістю і чистотою благоукрашена, на те Тобі беспрідельное могутність від Господа дано, щоб Тобі зберігати, захищати, заступатися, очищати і рятувати нас, спадщина Сина Твого і Бога і Твоє. Рятуй же нас, о, Пречиста, Всеблагая, Премудрая і Всеблагомощная! Ти - Матір Спаса нашого, ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 106 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

О, Пресвята Діва, Матір Господа Всевишнього, усемилостива Заступниця і Покровителька всіх, до Тебе з вірою вдаються! Поглянь з висоти небесної слави Своєї на мене, який припадає до Твого підніжжя, почуй мою смиренну молитву, грішного і недостойного раба Твого, і принеси її до коханого Свого Сина. О, Преблагословенна Богородиця! Ти, яку ми називаємо всіх Скоропослушниця і скорботних радість, почуй і мене скорботного; Ти - угамування печалі, утоли і мої душевні хвороби і печалі; Ти - купина неопалима, збережи мир і всіх нас від ворожих шкідливих вогненних стріл; Ти - стягнення загиблих, Нехай же не мені загинути в безодні моїх гріхів; Ти - цілителька стражденних, зціли і мене, який поранений від хвороб душевних і тілесних; Ти - несподівана радість, радістю спасіння Твого відбери від мене страх майбутнього муки; Ти - Споручниця грішних, будь і мене грішного, милосердний Споручниця покаяння і спасіння мого. Після Бога на Тебе все моє сподівання покладаю, будь ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 86 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

До кого закличу, Володарка? До кого вдамся у смутку, якщо не до Тебе, Царице небесна? Хто плач мій і зітхання моє прихильно прийме, якщо не Ти, Пренепорочна, надія християн і прибіжище нам, грішним? Хто краще Тебе в спокусах захистить? Почуй же благання моє і нахили вухо Твоє до мене, Володарка, Матір Бога мого; і не погорди мене, нужденного в Твоєї допомоги, і не відкинь мене, грішного. Врозуми і навчи мене, Цариця Небесна; не відступи від мене, раба Твого, Володарка, за ремствування мій, але будь мені Матір'ю і Заступницею. Вручаю себе милостивому заступництву Твоєму: приведи мене, грішного, до тихої і безтурботного життя, щоб я плакав над гріхами моїх. Бо до кого вдамся я, винний, якщо не до Тебе, надії та притулку грішних, надією на невимовну милість Твою і щедроти Твої окрилений? О, Володарка, Цариця Небесна! Ти мені надія і притулок, покрив і заступництво, і допомога. Цариця моя преблагая і швидка Заступниця! Крій Твоїм клопотанням мої прогрішенн ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 88 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

О, усемилостива Діва Богородиця, Матір щедрот і людинолюбства, прелюбезнейшій надія і моє уповання!
О, Матір пресладкую, перворождённого і будь-яку любов перевершує Спасителя, Господа Ісуса Христа, Чоловіколюбця і Бога мого. Світло похмурої моєї душі!
До Тебе я багатогрішний і безнадійний припадаю і до Тебе молитися, Джерело милосердя, Діва Марія, яка народила безодню милосердя і море щедрот і людинолюбства: помилуй мене, болісно взиваю до Тебе, помилуй мене, всього ураженого, який в люті розбійники впав, і від одягу , в яку одягнув мене оголеного Батько, на жаль мені! Через це засмерділось і згнили мої рани від імені мого божевілля (Пс.37: 6).
Але, Володарка моя Богородице, молю Тебе смиренно, подивися на мене милостивим своїм оком і не погорди мене, всього спотвореного, всього спаплюжений, всього зануреного в тину гріхів і пристрастей, люто занепалого і піднятися який не може: змилосердься на мене і дай мені руку допомоги , щоб підняти ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 106 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Діва Владичице Богородице, благодатна Богородице, Преблагословенна Богородице, Преблагословенна, Богоблагодатна, вмістилище Божества Єдинородного Сина безсмертного і невидимого Отця, нахили Своє ухо і вислухай слова мої, сказані кепськими і нечистими устами своїми. Тому що ось, з сокрушенной душею і смиренним розумом прітёк я до благоутробію Твоєму. Не погорди мене, бідного, Нехай же не до кінця загинути мені, недостойному рабові Твоєму, але використай Материнські Твої молитви, зціли окаянну мою душу, немилосердно розбиту лукавими моїми пристрастями. Злий ворог, розбивши її гріхами ласолюбства, потоптав у прах. Тому виконаний я всякого сорому, не смію і особи не маю, щоб у человеколюбивого Бога мого просити вибачення в безлічі гріхів і зцілити неісцелімих моїх виразки. Тому що осквернив я храм тілесний, непристойними своїми побажаннями вніс в нього безліч нечистот і все почуття пошкодив недозволеними справами. Тому не маю відваги здійняти до неба руки, оск ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 85 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Заступниця Старанна, милостиво Господа Матір, я до Тебе вдаюся, окаянний і більше всіх з людей той, хто згрішив. Почуй же мій голос і благання моє і стогони почуй. Оскільки беззаконня мої перевищили мою голову і я, як корабель у морі, який занурюється в море своїх гріхів. Але Ти, Всеблагая і Милосердна Владичице, не кидай мене,, відчайдушного і в гріхах гине. Помилуй мене, що кається в злих своїх справах, і зверни на правильний шлях заблудшую окаянну мою душу. На Тебе, Володарка моя Богородице, покладаю всю мою надію. Ти, Матір Бога, збережи і збережи мене під Своїм покровом нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 81 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Нескверний, чиста, нетлінна, Пречиста, Неневестная Богонареченої, Богородиця Марія, Пріснодіва, Пані світу і моя надія! Поглянь на мене, грішного, в цю годину, оскільки Ти народила з чистих Твоїх кровей Господа Ісуса Христа, не пізнавши чоловіка, і Милостиво зроби мені материнськими Твоїми молитвами; Того бачила засудженого і ураженого в серці зброєю печалі, рани і мою душу Божественною любов'ю; Того в кайданах і нарузі гірко оплакувала, дай мені сльози каяття за гріхи; при добровільному веденні Того на смерть, душею тяжко хворіла, звільни мене від хвороб, так Тебе славлю, гідно Славімо в усі віки. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 105 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Тебе, Матір Бога, хвалимо, тебе, Марія Пріснодіва і Богородиця, сповідуємо, тебе, Предвічний Батьком обрану, вся земля величає; Тобі все Ангели і Архангели, тобі все Почала смиренно служать; Тобі все Влада і превишніе Сили небесні, і все Панування коряться; Тобі все Престоли, тобі Херувими і Серафими радісно чекають, тобі все ангельські лики безперестанними голосами волають: Пресвята Богородиця Марія, Матір Пріснодіва! небо і земля сповнені величності Твого лона; Тебе преславний апостольський хор свого Творця і Спасителя Матір вихваляє; Тебе Богородицю величають безліч мучеників; Тебе преславний сповідників хор називає храмом Святої Трійці; Тебе незаймані полки проповідують чином свого дівоцтва; Тебе все душі святих називають преславної Царицею Небес; Тебе по цілому світові, як Матір Бога, сповідує всіх вірних християн свята Церква і шанує істинного Царя Небесного богообраного Отроковицю; Ти Ангелів Пані та слава всіх святих; Ти райська відкриті двері; Ти ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 91 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Ангел виголошував Благодатної: «Чиста Діво, радуйся! І знову скажу: Радуйся! Твій Син воскрес на третій день із гробу і мертвих воскресив ». Люди, співайте! Світися, світися, новий Єрусалиме (Новозавітна Церква) - слава Господня над тобою зійшла! Співай нині і красуйся, Сіон! Ти ж радій, Чистий Богородиця, про воскресіння Народженого Тобою.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 110 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

О, преславне чудо! Цариця неба і землі, до якої моляться наші святі сродники, донині російську землю покриває й зацікавлено збагачує Своїми зображеннями. Про Державна Володарка! Чи не припиняй в майбутньому утверджувати на Русі православ'я і милість і чудеса виливати до століття. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 90 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Про Тобі радіє, Благодатна, все творіння: Ангельський сонм і людський рід. Ти - освячений храм і рай духовний, слава дівоцтва, що з неї Бог воплотився і Немовлям став перед усіма віками Існуючий Бог наш. Бо надра Твої Він в престол звернув і черево Твоє ширший небес учинив. Про Тобі радіє, Благодатна, все творіння, слава Тобі!
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 103 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

«Про всепітая (т. Е. Воспеваемая усіма) Мати, яка народила Слово, найсвятіше всіх святих! Прийнявши нинішнє приношення (т. Е. Цю молитву - спів акафісту), визволи від усякої напасті і ізимі від майбутньої муки всіх, Тобі того, хто кликав: Алилуя ».
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 90 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Величає душа Моя Господа, / і радіє мій дух у Бозі, Спасі Моєму. Честю херувимів / і незрівнянно славнішу від серафимів, / невинно Бога Слово породила, / сущу Богородицю - Тебе величаємо. Що зглянувся Він на покору Своєї раби; / Бо відтепер назвуть Мене блаженної всі роди. Бо велике вчинив мені велике Сильний, / і святе його ім'я, / і милість Його з роду в рід на тих, хто боїться Його. Вчинив Він сильне рукою Своєю, / розсіяв гордовитих в помислах серця їх. Скинув володарів з престолів / підіймає покірливих, спраглих добром / і багатих відіслав ні з чим. Підтримав Ізраїля, слугу свого, / згадавши про милість, - / як Він провіщав нашим, - / Аврааму й насінню його навіки.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 103 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Тобі, вищої военачальницей, позбувшись від бід, ми, недостойні раби Твої, Богородице, оспівуємо переможну і вдячну пісню. Ти ж, має силу непереможну, звільняй нас від усяких бід, щоб ми взивали до Тебе: радуйся, Наречена, в шлюб не вступила!
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 77 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Чи не маємо іншої допомоги, / не маємо іншої надії, / крім Тебе, Владичице. / Ти нам допоможи: / на Тебе надіємось / і Тобою хвалимось, / бо ми - Твої раби; / Нехай не осоромляться!
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 88 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Цариця моя Преблагая, Надія моя, Богородиця, Притулок сиріт і подорожніх Захисниця, скорботних Радість, скривджених Покровителька! Бачиш мою біду, бачиш мою скорботу; допоможи мені, як немічному, направ мене, як мандрівника. Кривду мою знаєш: розв'язати її по Своїй волі. Бо не маю я іншої допомоги, крім Тебе, ні іншої Захисниці, ні благої Утішительки - тільки Тебе, про Богоматір: так збережеш мене і захистиш на віки віків. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 86 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Достойно є воістину вихваляти Тебе, Богородицю, вічно блаженне і пренепорочную і Матір Бога нашого. Честю херувимів і незрівнянно славнішу від серафимів, що невинно Бога Слово породила, сущу Богородицю, Тебе прославляємо.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 93 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Богородиця Діва Марія, сповнена благодаті Божої, радуйся! Господь з Тобою; Ти благословенна між жонами, і благословенний Плід, Тобою породжений, тому що Ти народила Спасителя душ наших.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 86 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)