10:38
Молитви до Пресвятої Богородиці - Молитва тринадцята
Про Дево Володарці, Пречиста Богородице, всеславна Пані моя! Вища небес і чістшая світлостей сонячних! Честнейшая херувимів і славних всіх Сил небесних! Апостолів похвало і мучеників кріпосте! Радість преподобних, освітлення трудяться! І золотий кадильниці, світильнику світлоносний! Купино неопалима, божественний закон, істинний Ківоте, палиці Аарона процветший: воістину бо жезл єси, від негоже істинний Плід, Син Твій Христос, животіючи! Ти тілом Бога Слова народила еси; але і після різдва, якоже перш різдва, перебувала Діва. Тобою у Христе, Сину Твоєму, з Богом Отцем пріміріхомся. Ти грішним і безпорадним помічниця єси; Ти єси розраду світу; сиріт хранителька; полонених викуплення; ченців зміцнення; надія мирських осіб; Ти вдовам терпіння, покрив і перед тими єси; похвала, радість і вінець дівоцтва.

Про Чесна Владичиці і Пані! Укрий і охрани мене, щоб не величається лукавий ворог наді мною: Ти бо, Пренепорочна, допомога моя ти; і інаго притулку, крім Тебе, не знаю. Зі сльозами молю Тебе, Владичице, нехай не засудить ма Син Твій і Творець мій, по безлічі вчинених мною гріхів, в вічної муки. Благаю Тебе, та сподоблюся і аз клопотанням Твоїм в обителі святих ввійти, де немає сліз, ні скорбот, нижче смерті, ні мук, але радість безперестанні, насолода праведних, життя безконечне, розраду і слава.

Виконай уста моя благодаттю Твоєю; возбуди язик мій від радостния душі і теплого серця славословити Тебе; дай і мені силу воззваті Ті ангельське хвала, еже Ті Гавриїл проректи: Радуйся, Благодатна, Господь з Тобою!

Сподоби, о Діво, смиренного раба Твого, визволитися ми від гріхів і пристрастей. Розженіться помисли, яже від диявола мені прібивающія, і воеже в пекло душу мою скину ти, від нього насилаемия. Страх Божий і любов даруй мені, о Діво. І життя непорочну подай мені; теплоту віри до Господа і милість до ближніх даруй; посли ми терпіння, смиренність, стриманість і піст, сокрушенния сльози, пам'ять вічних мук і від усіх злих огиду; яко да сподоблюся і аз ввійти в чертог Сина Твого і Бога, і тамо з усіма святими прославити величне ім'я Пресвятої Тройці на віки віків. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 98 | Добавил: REPORTER | Теги: Молитви до Пресвятої Богородиці - М | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: