10:35
Молитви до Пресвятої Богородиці - Молитва десята
Милостива Мати Человеколюбнаго і милостивого Бога! Почуй мене з висоти слави Твоєї; да ввійдуть в ухо Твоє словеса моя; почуй благання моє, з глибини душі викидало; і скорбнаго моління мого НЕ отвержи! Клопотанням Твоїм життя мені сохраняющі, повели отверсти уста моя, та ще перш кончини возмог прославляти велич Твоє.

Згрішив аз, Всенепорочная, згрішив; і беззаконня моя вем, і гріхи мої переді мною завжди суть. Але і ще возблаговолі на останнє прохання моє і сповідування раба Твого: дай мені джерела сліз і очисти ними тину гріхів моїх; всели побожний страх до Сина Твого і Бога; і всередину душі моєї снізойді, так очищуся сльозами і так возсозіждется в мені дух порятунку. Запалю світло духовний в затьмарення душі моєї; да в тиші і чистоти його сяйва піднесу жертву за Мойсеєвим Сина Твого і Бога мого, грішних, а не праведних покликати до покаяння прішедшаго; нехай прийме Він клопотанням Твоїм і мене недостойного. Бо якщо і мнози одвіку биша той, хто згрішив, Владичице; мнози у вся часи не сохраніша заповідей Сина Твого; але ні Єдиного ж несть, егоже НЕ превзидох мірою беззаконь. Вся Письма, Стара ж і Нова, славлять подвиги праведних; мене ж викриває всередину сущий суд совісті, яко гріхи і беззаконня моя превзидоша всіх злих від століття: Адам, прийнявши заповідь і закон, не дотримуючись їх; обаче тієї, Пречиста, нікаковаго падіння і засудження раніше не веде. Що ж річку аз, окаянний, в моє виправдання? Нестримний єсмь і самовілля, аз сам прилягає вся зла творити. І нині несть ми вибачення! Окаянний єсмь всіх синів Адамліх; найбідніший содомлян, вогнем поглинених.

Воістину подумую собі нещасного всіх нещасних і паче всіх грішників в Старому і Новому Завіті сущих грішну.

Хрестився, аз паки скверни; сприйняттям благодаті прикрашений, в гріховну сором наділяти; і тако ізніщеваю благодать, в Хрещенні ми цю. І удовлеет чи ми помислів і розуму, часу і шляхів, ними ж очистив Бих гріхи моя, якоже море многія сущія? І що буде мені? Камо піду? Небесна стежка - неприступна мені; вузька та дорога земний; підземна врата страшна суть; звідусіль в неізобразімое біді Сущани мя Вижде; небезпеки неізбежния всюди стережуть мене! Думка і слово моє ізсякают ...

Але, про многомощной Мати Всемогущаго Бога! Дай мені руку допомоги безпомощному! Споруди сум'яття душу мою, рекши їй: Аз есмь спасіння твоє!

Прислухайся цього благання моєї і з безодні скорбот врятую Свою ма! Аз же шаную тих, хто Тебе, Преблагословенна Мати Христа Бога нашого, Йому ж належить честь і поклоніння на віки віків. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 97 | Добавил: REPORTER | Теги: Молитви до Пресвятої Богородиці - М | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: