10:38
Молитви до Пресвятої Богородиці - Молитва шістнадцята
Пресвята Владичице Богородице, Благодатна Богородице, Преблагословенна Богоблагодатна Мати, Божества пріятеліще, Єдинородного Сина безсмертного і Отця Незрімаго огнеобразность престолі; Всенепорочная, Всепречістая, Всепетая, всеблаженна, Всенепрікосновенная, всечесні, Всеублажаемая, Всеблагословенная, Всевожделенная Дево душею і духом, такожде і тілом; престолі Царя, на Херувімех седящаго; врата небесна, ними ж на небо і ми йдемо; Богоневестно, що нею з Богом примирення Прийди нам; незбагненне диво, неуразумеваемое звістка; одкровення Божого таємниці сокровенния; непереможне предстательство, міцне перед тими; живоносне істочніче, море невичерпне обдарувань Божественних; Висота, небесні Сили перевершує; Глибино таємничих думок неізследімая; загальна по Троїце всіх Владичиці; всім, по Утішителя Дусі Святого, утішителько; за весь світ, за єдиною ходитиме Христе Спасе, Заступницю; колісниці мисленнаго Сонця, істинного Світу, просвещающаго кожну людину, грядущаго в світ; носящаго всіляка словом Своїм носить; мості вселенної, до премирними неба преводящая; Херувимів і серафимів вища і без порівняння славніша; Ангелів прикраса, людиною порятунок; Мати і рабо зірки незаходімия; неізреченнаго людинолюбства Божого без дно; тверду основу правия віри; блискавко, душі осяває; охорону на висоту піднявся, надіє у глибину зол занепалих; кріпосте стережуть, збудження ледачих; Церков однодумність, царств благоустроение; світі всієї вселенної; неба і землі Цариці!

Тобою хвалюся! На Тебе надіюся! Тебе я славлю! Чи не імам бо іния крім Тебе допомоги і защищения. Та не буду безплоден в молитвах до Тебе: маєш бо силу, яко Єдиного від Трійці невимовно народила; маєш, про чосом можеши умоліті Його і умилостивити: се бо - руки Твої, ними ж носила Його, Йому покажи; се - груди Твоя, ними ж яко Немовля живила єси Його! До них бо ж, яже від Тебе суть, прівлеци ще і яже Він имать: хрест, кров, виразки, ними ж ми рятуємося і хвалимося.

Знаю, яко повсякчас угодна творить Тобі, різдвом Йому на спокутування світу послужила. І се, виконаний світ весь благодеяньмі Твоїми. Ти всяку сльозу від лиця землі тамували. Ти небесних звеселяєш і рятувати земних. Ти Творця умилостивляти, ти Ангелів і людей примирила ти; занепалих на висоту звела єси. Тобою вся на краща пременішася, і паче колишніх в цілковита всіляка преложішася. В Тобі і нашого воскресіння знамення нехибне імами. Тобою Царство Небесне получити уповаємо. Ти єси дарована нам помічниця порятунку. Ти в рай вхід розкрила єси нам. Ти схід до неба полегшила єси. Ти нас Сина і Бога Твого привласнила єси.

І Тобою, Пречиста, від Адама і до кінця віку бе, є і буде слава і честь апостолом, пророком, мучеником, преподобним! Про Тобі, Благодатна, радіє будь-яка тварина, Тобою спасающіся, і за Тебе і через Тебе прославляючи Єдиного в Трійці Бога на віки віків. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 96 | Добавил: REPORTER | Теги: Молитви до Пресвятої Богородиці - М | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: