10:32
Молитви до Пресвятої Богородиці - Молитва дев'ята
Рід людський Заступницю до Народженого від Тебе Богу обрете Тебе, Богородице: в Тебе бо і заступництво Твоєму ймуть вси заступництво, яко відвагу здобувала єси до Сина Твого. Тим-то і я полум'яним серцем до Тебе припадають: чи не дерзаючи бо до Нього несредственне приступити, Тебе про порятунок благаю, так посередництвом Твоїм і аз побачу Його. Прислухайся рабу Твоєму, всю надію по Бозе на Тебе ПОКЛАВ! Помилуй служителя Твого, Человеколюбіваго і Мілосерднаго Бога Мати! Визволи мене, совістю осужденнаго! Спека ласолюбства згас в мені, запали ж любов до Сина і Бога Твого Від непристойних побажань почуття моя захисти! Се благаю Тебе: так дасться ми час на покаяння! Та не вразить ма смерть ще неготоваго! Та не буду увергнутий в огонь невгасимий, яко нікогдаже доброго плоду приносить! Але запалю паки світильник душі моєї; морок скорбот Розженіться; імлу пристрастей моїх розвій молитвами Твоїми; дай мені світло покаяння; до сокрушению направ; інші дні життя мого сподоби у благоугожденіі Чоловіколюбця Бога препроводіті. Еліко ще »житті цьому перебуваю, покривай і зберігай ма; в поневіряннях моїх сшествуй ми; до міста небесному угладі всі шляхи моя. Коли ж постане кінець мій, явися, Владичице, на допомогу: утоли хвороби, полегшу муки; і в вічної обителі шлях вкажи убожій душі моєї і тамо перепровадили ю; та не переможуть ма темния сили і захоплять у дно пекла. Ні! Але так увіжду і аз Суддю милостива! І Тобою від вічного полум'я позбавляючи, райським розрадою в Троїце насолоджуючись і Небесне Царство прийміть.

У житті ж цей віджени від мене, смиренного раба Твого, смуток, забуття, нерозуміння, недбальство, марнославство, блуд, перелюб, обжерливість, самолюбство, нетерпіння і вся лукавої помисли окаянного серця і помраченнаго розуму мого. І спаси мене від багатьох лютих підприємств, яко немічний єсмь. Аз же, Тобою зберігається, возвеличу і шаную тих, хто Тебе, як Заступницю роду людського; Тебе бо вси язьщи хвалять, Діво Владичице Богородице, надіє всіх християн і паче всіх смертних препрославлена, яко Мати єси Христа Бога нашого; Йому ж належить всяка честь і поклоніння на віки віків. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 98 | Добавил: REPORTER | Теги: Молитви до Пресвятої Богородиці - М | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: