10:24
Молитви до Пресвятої Богородиці - Молитва шоста
Про Дево Владичице Богородице! Знаю, яко недостойний єсмь і взіраті на образ Твій; Ти бо душею і тілом Пречиста єси, і воістину праведно Ті є возгнушатіся мною, звідусіль знедоленим. Але понеже народжений Тобою Бог того заради Людина бисть, та грішники закличе до покаяння; і Ти убо прийми сповідання безлічі тяжких гріхів моїх і умоли Сина Свого і Бога, та явить Він милість Свою і убожій душа моя спокій велике бо безліч обеззаконій моїх варта ма творить, воеже звести до Нього очі мої і самому просити вибачення від Нього: яко багатьма Дарма від создавшаго ма Бога насладівся, вся ця забих, невдячний; і нині бідний єсмь чеснотами, пристрастями же єси багатий; в самем собі вельми срамляюся і засуджує від Бога, викриває мя совість, постиждают діяння. Сльози з мене Ангели, насміхається демони. Перш смерті мрець аз єсмь; перш суду засуджений; перш безконечния борошна відчаєм терзає єсмь!

Тим-то до Твоєї, про Владичице Богородице, швидкої допомоги притікати: похилий до недостоїнства моєму, Пречиста; яви жалість мені безпомощному, Непорочна: велике бо ймаші до Народженого Тобою відвагу, яковаго никтоже иньших аж ніяк имать. Ти, яко Мати Божа, вся можеш! Анітрохи не неможливо Ті є, ще тільки захочеш! Не погорди убо зітхань, сліз і ридань моїх; та не відкидай скорботи і утисків серця мого; ані дурно прости надію на Тебе! Але молінням Твоїм милосердя Сина Твого до мене нахили; і сподоби мене, горестнаго і недостойного раба Твого, паки восприяти першу красу духовну, совлещі ж з себе неподобство ю пристрастей, з корінних вивергнути ласолюбство, пріклонітіся ж до правди, у святиню безстрастія облещіся, помре світу гріховного і до життя добродетельней воскреснути. І по цьому не покинь мене, немощнаго, Владичице, але будь мені супутниця, на землі мандрівному, і плавающаго по життєвому морю окормлявся ма; бодрствующа зміцнюй і Спляча охороняй; оскорбляемаго позбавлятися, оклеветуема захищай; падающа спини, ізнемогшаго підведи і паки утверди; воюючих на мя бісів переможи і від смертної напасті свободи, ворогом видимим і невидимим страшна ма повсякчас показующі: так відомо пізнають тії, бо я раб Твій, Богородице, Бога і Царя всіх породила, Емуже належить честь і поклоніння на віки віків. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 95 | Добавил: REPORTER | Теги: Молитви до Пресвятої Богородиці - М | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: