10:24
Молитви до Пресвятої Богородиці - Молитва четверта
Дево Володарці, Благодатна Богородице, Преблагословенна, Богообрадованная, Вмістилище Божества, Єдинородного Сина безсмертного Мати і Незрімаго Отця дочко!

Нахили Своє ухо мені і почуй словами сім, кепськими і нечистими устами моїми глаголемая: з серцем скорботним і смиренними помишленьмі вдаюся до благоутробію Твоєму. Чи не пренебрезі мене жалості достойного; Нехай же не загинути ми, непотрібних рабу Твоєму. Зціли окаянну душу мою, злими пристрастями одержиму: се бо ворог поправоч ю, гріхами ласолюбства розтрощивши; і сам аз храм тілесний осквернили, непристойними примхами окав, і вся чувствия моя дели немислимими розбестив. І вже не дерзаю піднести до неба руки мої, студнимі2 деяньмі опрокаженния. На молитви ще відкриває уста; але і ця лихослів'ям і засудженням ближніх зганьблена суть. Серцем воздохнуті хотів Бих; обаче срамния нечистоти прігнетают е. І гірко і холодці ми є! І вже не смію просити безлічі гріхів моїх прощення і невиліковних виразок зцілення від Человеколюбіваго і без числа міловавшаго Бога мого. Тим-то до Твоїх щедрот припадаю в поросі, злощасний і зведені: хіба бо Тобі інаго сподівання, інаго притулку не маю. Ти єси єдине моє розраду, радість душі моєї, позбавлення скорбот, спокутування від полону пристрастей, возстаніе занепалих, оновлення душі і тіла, променистий світильник духу мого, освячення нечистих, облагодатствованіе каються, обожнювання смертних, перекривання наготи моєї, ридань моїх припинення, горестнаго жереба мого пременение. На Тебе - вся моя надія!

Не позбав мя заступництва Твого, але допомагай ми і покривай перед лицем Сина Твого: моління бо Твої приємні суть Йому, бо благоволівий зрак3 раба від Тебе восприяти завжди зберігає милість Свою до Тебе, невимовним народженням Йому послужила. Паче ж і радіє Він клопотанням Твоїм і благою волею виконує їх, славу Тобі яко Собі Самому ставлячи. Тільки Ти убо не погорди мені окаянного, та не припинить неподобство зол моїх ще й Твоєї милості: яко іншої допомоги, креплипія Тобі, воістину нігдеже вем і не дивлюся. Тим-то хоч і повинен есмь в безлічі гріхів; обаче в покаянні до Тебе, швидкої помічниці в скорботах притікати і з глибини серця взиваю: Помилуй мене, будь-яких гріхів і розслабленому ісполненнаго; прийми убоге моління це від безпомощния душі моєї; вислухай благання бо-лезнующаго серця мого. І молитвами Твоїми НЕ відкинута сотвори мя від Сина Твого і Бога, грішників Спасителя; ще ж і Царства Небесного причастника бити сподоби, воеже в подяці славословити Єдиного в Трійці Бога, і нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 89 | Добавил: REPORTER | Теги: Молитви до Пресвятої Богородиці - М | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: