10:31
Молитви до Пресвятої Богородиці - Молитва сьома
Се благаю Тебе, Батько невечерняго Світу: почуй, що Я бажаю поведаті Ті!

У тину занурюється аз, окаянний! Землю безліччю гріхів осквернили! Се бачу: стогне земля від мене, з зітханнями показуєт ма Судді; у свідки сонце і небо з зірками закликає!

Буря помислів моїх у відчай ма занурює! З трепетом вироку душа очікує! Страшне диво! Воістину страшне! Како ще гріхи мої терпів є Господь ?! Како НЕ звів ще ма жйва у дно пекла ?! Како і зверху не посла невидимого зброї поразіті ма, все життя осквернівшаго ?!

Вірую, бо безсумнівною Ти, Владичице, благаннями Своїми життя ісходатаіла єси мені, надію імущих на моє покаяння. І се нині, про Богородицю, тільки на Тебе - все моє уповання! Аще і сорому особі Твого служителя виконана є, обаче до Тебе вдаюся з благанням. Ти ж, про Мати, і Сама народженого Тобою завжди благав: хай подасть Він і мені, недостойному, єдину крихту від щедрот Своїх. Дозволь нерешімия узи моя! Яже життя мою Христа породила, воскреси ма, недбальством умерщвленнаго! Сльозами покаяння убілю ма, пристрастями очернённаго! Знищення сердечне, ридання і сльози Сама подай мені, Владичице! Яко Дружина, в утробі мала воплотився на порятунок наше Бога, дай мені вчинене гріхів залишення! Отчуждённаго мене від Ангелів, паки виведи до них, Богородице! І Сама світлом Божественного лиця Твого осені, щоб і у дні і вночі Вигукую Ті співи. Сподоби мене і нині і в той день розумним очима побачити Тебе, Пречиста, так втішений буду Тобою я немічний і сумовитий.

Про пристане моя і огорожу! Про кріпосте моя і надіє! Про солодкий світлі і розраду рабу Твоєму! Про Пастирніце, і прокаженния вівці Твоєї не відрікається! Про цілительки, гнійних виразок простірающаго до Тебе разслабленния руки не гребують! Про скоропослушная Мати світу, милосердно внемлющим гірким стогонів і слізним молінням нечистих вуст раба Твого! І на цю годину прохання моє прийми! Ніч життя Оцей ми день спасіння Тобі, Богоневестная!

Воістину бо вем, елйка аще захотіла б єси, вся перед лицем народженого Тобою зможеш; Йому ж ПЕТу бити личить голоси преподобними. Обаче і аз, відчайдушний, але Тобою покриваються, від всієї душі моєї приношу Йому честь і поклоніння нині і на віки віків. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 100 | Добавил: REPORTER | Теги: Молитви до Пресвятої Богородиці - М | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: