10:17
Молитви до Пресвятої Богородиці покаянні - Молитва 4, прп. Ніла Сорський, чтому в день недільний
О, усемилостива Діва Богородиця, Матір щедрот і людинолюбства, прелюбезнейшій надія і моє уповання!
О, Матір пресладкую, перворождённого і будь-яку любов перевершує Спасителя, Господа Ісуса Христа, Чоловіколюбця і Бога мого. Світло похмурої моєї душі!
До Тебе я багатогрішний і безнадійний припадаю і до Тебе молитися, Джерело милосердя, Діва Марія, яка народила безодню милосердя і море щедрот і людинолюбства: помилуй мене, болісно взиваю до Тебе, помилуй мене, всього ураженого, який в люті розбійники впав, і від одягу , в яку одягнув мене оголеного Батько, на жаль мені! Через це засмерділось і згнили мої рани від імені мого божевілля (Пс.37: 6).
Але, Володарка моя Богородице, молю Тебе смиренно, подивися на мене милостивим своїм оком і не погорди мене, всього спотвореного, всього спаплюжений, всього зануреного в тину гріхів і пристрастей, люто занепалого і піднятися який не може: змилосердься на мене і дай мені руку допомоги , щоб підняти мене з гріховної глибини.
Про Радість моя! Визволи мене від обходять мене (Пс.31: 7); просвіти Своє обличчя на раба Свого (Пс.30: 17), спаси вже неіснуючого, очисти спаплюжений, підніми низько впав: можеш бо все, тому що Матір Бога Всемогутнього.
Вилий на мене ялин милосердя Свого, і подай мені поточити вино розчулення: Тобі бо воістину одну надію придбав в моєму житті.
Не кидай мене, до Тебе який вдається, але побач мою скорботу, Діва, і бажання душі, і це прийми і спаси мене, Заступницю спасіння мого. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 107 | Добавил: REPORTER | Теги: Молитви до Пресвятої Богородиці пок, прп. Ніла Сорський, чтому в день недільний | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: