10:32
Молитви до Пресвятої Богородиці - Молитва восьма
Весі, Владичице, бо нема в мені від діл моїх порятунку надії; бо волею своєю розбестив душу і тіло моє; від юності непотребен посудину і непридатний обретох; слідом диявола у всьому і дох, окаянний: і в думках моїх і діянь. Часом багатьом навикання до гріхом пріобретох. І хіба тільки на малий час у своїм серці затьмаренням світло покаяння осяває. І тоді страшну клятву Сина Твого і Бога від щирого серця даю, взиваючи: прости мені, Владико, гріхи моя: отселе спинилася аз грешіті перед Тобою!

Але, про довготерпіння Бога мого, Христа Життєдавця! Како терпить тільки Син Твій, Владичице, дарма безперестанних клятвопорушення і брехню, імже несть кінця в мені, окаянні ?! О, яке безстрашіе моє! Коль велике презорство4! Ще бо обіцянці сущу під устёх моїх, вже паки справою від нього відрікається: лучшаго бажаючи, до гіршого і більшого, більше прежняго, гріха стремлюся, неситий! І тако в нечувствие завжди собі привожу, і яко свиней омившаяся, паки в кал гнійний повертається.

І що сотворю, про Владичиці? Ти допоможи мені, Пречиста! Нехай же не ми надбання лукавому до кінця бити! Але хоч і ослаблих, аще і супроти волі моєї, сотвори мя раба Сина Твого і посудину реквізит Духу Всесвятості. А еже како це буде, Сама Ти знаєш і воліші. Тільки спаси мене; і дар подай мені, щоб я прославив Тебе від усього серця і від усієї душі моєї, вигукуючи Тобі так:

Радуйся, пісні херувимів і ангелів гімні! Радуйся, світ і радий сході чоловіків! Радуйся раю солодощів! Радуйся, дерево життя! Радуйся, стіни вірних і бідують притулок! Радуйся, Адамове відозву! Радуйся, Єви спокутування! Радуйся, благодаті і безсмертя істочніче! Радуйся, Святого Духа посудині відображений! Радуйся, храмі Божества! Радуйся, Господній Престолі! Радуйся, Непорочна, голову змія розтрощивши! Радуйся, пристановище тяжце змучених! Радуйся, спокутування клятви! Радуйся, через народженого від Тебе світу радість явила! Радуйся, Мати Христа, Сина Бога Живого! Йому ж належить слава, честь і поклоніння, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 98 | Добавил: REPORTER | Теги: Молитви до Пресвятої Богородиці - М | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: