10:35
Молитви до Пресвятої Богородиці - Молитва одинадцята
Пресвята Владичице Богородице! Вислухай благання моє і виконай е; на Тебе бо, над їжак до всіх концев землі, уповаю.

Згас пломінь телесе мого. Погрози бурю гніву. До кінця знищ суєтне винесення тщеславния юності моєї. Ослаби лукава мріяння серця, від злих духів наводимая. Висушив невпинно знаходить потік нечистих помислів, спокушають мене.

Навчи язик мій промовляти тільки корисна, а мої очі те зрети од іну красу святині. Відкрий вуха мої, та возмог насищатіся солодкими меду мовлення Святого Письма і творити я Твоєю поміччю. Очисти уста моя, так сподоблюся Вишнього Бога Отцем моїм іменоваті. Даруй мені час покане і від внезапния смерті визволи мене. Очисти і обмий від усякої скверни плоті і духу. Дай рабові Твоєму серце розбите, примирення помислів, розуму цнотливість, тверезість душі, смиренність в мислех, правий дух, житіє благоразсудное, ще ж і світ, його ж дарував Господь наш учнем Своїм. У тиші неволнуемей охорони мене; приємністю невимовною і невпинно співатимуть радісно ма; яко да покаявся, ходи правим шляхом заповідей Сина Твого, і інше терені життя мого перейду вже непоносім судом совісті моєї. Дай мені, нині молиться Тобі, чисту молитву; да гідно славословлю Тебе навіть до сами смерті вся дні спасітельнаго подвигу мого. За смерть же від злісних катувань повітряних митарів звільни мене.

Тобі, про Владичице Богородице, світлі затьмарених очей моїх, розраду душі моєї, надіє і спасіння моє, приношу ця моління.

За цих же і ще про единем благаю Тебе, Путеводітельніца моя Преблагая: сподоби мене, покаявшагося і за гріхи сокрушающагося, неосужденно, аще і всіляко недостойний єсмь, прічащатіся Пречистої Крови і Тіла Сина і Бога Твого, на спасіння душі і зцілення тіла і в заставу вічної життя. В майбутньому ж веце солодощі Небесні Вечері прічащатіся і райських невимовних благодатей Божого Царства сподоби. Аз же, прийняття цих благ сподобився, на віки віків воспрославлю Сина і Бога Твого з безначальним Його Отцем і животворящим Духом, якоже і нині, такожде і повсякчас, і в безкінечності повіки. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 87 | Добавил: REPORTER | Теги: Молитви до Пресвятої Богородиці - М | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: