10:24
Молитви до Пресвятої Богородиці - Молитва друга
Про Мати Божа, усякого розуміння вища! Про Дево, всяке дівоцтво превосшедшая: яко Діва, перш різдва воплотився від Тебе, більше за всіх дів була; і в народженні і після народження паки Діва стояла також єси! Про Владичице Богородице, Христа Спасителя і Господа нашого в утробі Твоїй несказанно носила і Бога у плоті непостіжно народила! Про Пречиста Отроковіце! Тобою єство людське, від Бога колись отступлинее, паки, неізреченнаго Його заради людинолюбства, з єством Божественним з'єднати, ні злиття, нижче премененія у іпостасех перетерпівши. Про Мати і Дево! І прімірівшеся з Богом, Тобою милостива Сина Твого і Господа нашого паки знаходимо, егда, заздрістю лукавого, повинні не творимо.

Тим-то і я, недостойний і Я., обаче милість получився бити вірний (вірна, - аще дружина) Спасителю мій і Богу, і благодаттю у святому хрещенні ковдри, дерзай принести Тобі від усього серця цього глас молебний. Тобі, Владичице, прошу; Тобі, милостиво і людинолюбну Матір Милосердного і Человеколюбіваго Бога, благаю: чи не отрини, Пані, смиренного благання мого. Будь мені ізбавітельніца: на Тебе бо всю надію мою покладаю, на Тебе уповаю. Своєю Божественною благодаттю покрий мене, Пречиста. І путеводствуй по волі святій Сина Твого і Бога усією життям моєї. Відпущення гріхів мені випроси; притулок, покрив, перед тими зде, і в життя вічне керівниця буди. У страшний же час смертний не покинь мене, Владичице; але попильнуйте на допомогу і від рук бісів мучать не відберу ма: можеш бо, яко суща Мати Бога, вся ця совершіті. І на праведних судіще неосуд молитвами Твоїми охорони мене; яко, та врятований благодаттю Твоєю, шаную тих, хто Тебе і хвалитиму Всеблагого Трійцю на віки віків. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 93 | Добавил: REPORTER | Теги: Молитви до Пресвятої Богородиці - М | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: