Про Дево Володарці, Пречиста Богородице, всеславна Пані моя! Вища небес і чістшая світлостей сонячних! Честнейшая херувимів і славних всіх Сил небесних! Апостолів похвало і мучеників кріпосте! Радість преподобних, освітлення трудяться! І золотий кадильниці, світильнику світлоносний! Купино неопалима, божественний закон, істинний Ківоте, палиці Аарона процветший: воістину бо жезл єси, від негоже істинний Плід, Син Твій Христос, животіючи! Ти тілом Бога Слова народила еси; але і після різдва, якоже перш різдва, перебувала Діва. Тобою у Христе, Сину Твоєму, з Богом Отцем пріміріхомся. Ти грішним і безпорадним помічниця єси; Ти єси розраду світу; сиріт хранителька; полонених викуплення; ченців зміцнення; надія мирських осіб; Ти вдовам терпіння, покрив і перед тими єси; похвала, радість і вінець дівоцтва.

Про Чесна Владичиці і Пані! Укрий і охрани мене, щоб не величається лукавий ворог наді мною: Ти бо, Пренепорочна, допомога моя ти; і інаго притул ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 98 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Про Дево Владичице Богородице, Христа Спаса нашого і Бога в утробі носила! На Тебе всю надію мою покладаю, на Тебе уповаю: Ти бо і безплотних Сил перевищить єси. Захисти мене, Пречиста, Божественною Своєю благодаттю. Путеводствуй в житті моєї, з волі Сина Твого і Бога нашого направляюча. Даруй мені відпущення гріхів; буди притулок, покрив, перед тими і окормітельніца в життя вічне.

Ти єдина, Владичице Богородице, над усією землею звеличення єси! Аз же, Богоневестная, з вірою благословляю Тебе, з любов'ю славлю і зі страхом поклоняюся Тобі: Ти бо хвала всіх похвал і всіх висот вершина єси ...

Про Владичице, Богом дарована ми відрадо, Божественне прохолодження сущаго всередину мене спеки; струмені, джерело сліз моїх історгшая; променистий світоча душі моєї; багатство в злиднях моєї; сила в немощех; нього ісцельних виразок зцілення; кінець плачем, дозвіл уз! Прислухайся молитовним зітхань моїм змилосердився благання моє, і на сль ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 88 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Пресвята Владичице Богородице! Вислухай благання моє і виконай е; на Тебе бо, над їжак до всіх концев землі, уповаю.

Згас пломінь телесе мого. Погрози бурю гніву. До кінця знищ суєтне винесення тщеславния юності моєї. Ослаби лукава мріяння серця, від злих духів наводимая. Висушив невпинно знаходить потік нечистих помислів, спокушають мене.

Навчи язик мій промовляти тільки корисна, а мої очі те зрети од іну красу святині. Відкрий вуха мої, та возмог насищатіся солодкими меду мовлення Святого Письма і творити я Твоєю поміччю. Очисти уста моя, так сподоблюся Вишнього Бога Отцем моїм іменоваті. Даруй мені час покане і від внезапния смерті визволи мене. Очисти і обмий від усякої скверни плоті і духу. Дай рабові Твоєму серце розбите, примирення помислів, розуму цнотливість, тверезість душі, смиренність в мислех, правий дух, житіє благоразсудное, ще ж і світ, його ж дарував Господь наш учнем Своїм. У тиші неволнуемей охорони мене; приємн ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 86 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Милостива Мати Человеколюбнаго і милостивого Бога! Почуй мене з висоти слави Твоєї; да ввійдуть в ухо Твоє словеса моя; почуй благання моє, з глибини душі викидало; і скорбнаго моління мого НЕ отвержи! Клопотанням Твоїм життя мені сохраняющі, повели отверсти уста моя, та ще перш кончини возмог прославляти велич Твоє.

Згрішив аз, Всенепорочная, згрішив; і беззаконня моя вем, і гріхи мої переді мною завжди суть. Але і ще возблаговолі на останнє прохання моє і сповідування раба Твого: дай мені джерела сліз і очисти ними тину гріхів моїх; всели побожний страх до Сина Твого і Бога; і всередину душі моєї снізойді, так очищуся сльозами і так возсозіждется в мені дух порятунку. Запалю світло духовний в затьмарення душі моєї; да в тиші і чистоти його сяйва піднесу жертву за Мойсеєвим Сина Твого і Бога мого, грішних, а не праведних покликати до покаяння прішедшаго; нехай прийме Він клопотанням Твоїм і мене недостойного. Бо якщо і мнози одвіку биша той, ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 97 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Рід людський Заступницю до Народженого від Тебе Богу обрете Тебе, Богородице: в Тебе бо і заступництво Твоєму ймуть вси заступництво, яко відвагу здобувала єси до Сина Твого. Тим-то і я полум'яним серцем до Тебе припадають: чи не дерзаючи бо до Нього несредственне приступити, Тебе про порятунок благаю, так посередництвом Твоїм і аз побачу Його. Прислухайся рабу Твоєму, всю надію по Бозе на Тебе ПОКЛАВ! Помилуй служителя Твого, Человеколюбіваго і Мілосерднаго Бога Мати! Визволи мене, совістю осужденнаго! Спека ласолюбства згас в мені, запали ж любов до Сина і Бога Твого Від непристойних побажань почуття моя захисти! Се благаю Тебе: так дасться ми час на покаяння! Та не вразить ма смерть ще неготоваго! Та не буду увергнутий в огонь невгасимий, яко нікогдаже доброго плоду приносить! Але запалю паки світильник душі моєї; морок скорбот Розженіться; імлу пристрастей моїх розвій молитвами Твоїми; дай мені світло покаяння; до сокрушению направ; інші дні життя ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 97 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Весі, Владичице, бо нема в мені від діл моїх порятунку надії; бо волею своєю розбестив душу і тіло моє; від юності непотребен посудину і непридатний обретох; слідом диявола у всьому і дох, окаянний: і в думках моїх і діянь. Часом багатьом навикання до гріхом пріобретох. І хіба тільки на малий час у своїм серці затьмаренням світло покаяння осяває. І тоді страшну клятву Сина Твого і Бога від щирого серця даю, взиваючи: прости мені, Владико, гріхи моя: отселе спинилася аз грешіті перед Тобою!

Але, про довготерпіння Бога мого, Христа Життєдавця! Како терпить тільки Син Твій, Владичице, дарма безперестанних клятвопорушення і брехню, імже несть кінця в мені, окаянні ?! О, яке безстрашіе моє! Коль велике презорство4! Ще бо обіцянці сущу під устёх моїх, вже паки справою від нього відрікається: лучшаго бажаючи, до гіршого і більшого, більше прежняго, гріха стремлюся, неситий! І тако в нечувствие завжди собі привожу, і яко свиней омившаяся, паки в кал г ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 98 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Се благаю Тебе, Батько невечерняго Світу: почуй, що Я бажаю поведаті Ті!

У тину занурюється аз, окаянний! Землю безліччю гріхів осквернили! Се бачу: стогне земля від мене, з зітханнями показуєт ма Судді; у свідки сонце і небо з зірками закликає!

Буря помислів моїх у відчай ма занурює! З трепетом вироку душа очікує! Страшне диво! Воістину страшне! Како ще гріхи мої терпів є Господь ?! Како НЕ звів ще ма жйва у дно пекла ?! Како і зверху не посла невидимого зброї поразіті ма, все життя осквернівшаго ?!

Вірую, бо безсумнівною Ти, Владичице, благаннями Своїми життя ісходатаіла єси мені, надію імущих на моє покаяння. І се нині, про Богородицю, тільки на Тебе - все моє уповання! Аще і сорому особі Твого служителя виконана є, обаче до Тебе вдаюся з благанням. Ти ж, про Мати, і Сама народженого Тобою завжди благав: хай подасть Він і мені, недостойному, єдину крихту від щедрот Своїх. Дозволь нерешімия узи моя! Яже життя мою Хр ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 100 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Про Дево Владичице Богородице! Знаю, яко недостойний єсмь і взіраті на образ Твій; Ти бо душею і тілом Пречиста єси, і воістину праведно Ті є возгнушатіся мною, звідусіль знедоленим. Але понеже народжений Тобою Бог того заради Людина бисть, та грішники закличе до покаяння; і Ти убо прийми сповідання безлічі тяжких гріхів моїх і умоли Сина Свого і Бога, та явить Він милість Свою і убожій душа моя спокій велике бо безліч обеззаконій моїх варта ма творить, воеже звести до Нього очі мої і самому просити вибачення від Нього: яко багатьма Дарма від создавшаго ма Бога насладівся, вся ця забих, невдячний; і нині бідний єсмь чеснотами, пристрастями же єси багатий; в самем собі вельми срамляюся і засуджує від Бога, викриває мя совість, постиждают діяння. Сльози з мене Ангели, насміхається демони. Перш смерті мрець аз єсмь; перш суду засуджений; перш безконечния борошна відчаєм терзає єсмь!

Тим-то до Твоєї, про Владичице Богородице, швидкої допомоги прит ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 95 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Про Дево Володарці, Господа мого Ісуса Христа Мати! Знаю, яко і нечистий і осквернений, і непотребен єсмь: всяку бо міру превзидоша, паче числа піску морскаго умножишася беззаконня моя. Обаче до Тебе вдаюся, покаяння приносячи і гріхи мої сповідуючи: прости мене, Владичице! Помилуй мя, чоловіколюбно всіх щадна! Не відверни лиця Твого від мене! Та не зрадіють вороги мої! Але на більше покаяння возбуди дух мій і на шлях спасіння направ ма; да паки возвратівся на нього, Твоєю поміччю надійно спасуся, Тобі подругу мені сущою. Про Владичице, Человеколюбіваго Бога Мати! Принизь моє серце і виконай його знищенням; дай очам моїм сльози і світлом молитов Твоїх просвіти їх; покропи і очисти мене іссопом милосердя Твого; і моїми сльозами по благодаті Твоєї омий мене. Про Мати Господа мого Ісуса Христа! Прийми смиренне сповідання це і благаннях моїх, збережи в покаянні інший час життя мого. Під час же результату душі моєї від тілес поглянь на мене милосердно; заступни ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 85 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Дево Володарці, Благодатна Богородице, Преблагословенна, Богообрадованная, Вмістилище Божества, Єдинородного Сина безсмертного Мати і Незрімаго Отця дочко!

Нахили Своє ухо мені і почуй словами сім, кепськими і нечистими устами моїми глаголемая: з серцем скорботним і смиренними помишленьмі вдаюся до благоутробію Твоєму. Чи не пренебрезі мене жалості достойного; Нехай же не загинути ми, непотрібних рабу Твоєму. Зціли окаянну душу мою, злими пристрастями одержиму: се бо ворог поправоч ю, гріхами ласолюбства розтрощивши; і сам аз храм тілесний осквернили, непристойними примхами окав, і вся чувствия моя дели немислимими розбестив. І вже не дерзаю піднести до неба руки мої, студнимі2 деяньмі опрокаженния. На молитви ще відкриває уста; але і ця лихослів'ям і засудженням ближніх зганьблена суть. Серцем воздохнуті хотів Бих; обаче срамния нечистоти прігнетают е. І гірко і холодці ми є! І вже не смію просити безлічі гріхів моїх прощення і невиліковн ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 89 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 »