(18 лютого)
О, Пресвята і Преблагословенна Діво, Владичице Богородице, Споручниця грішних і Стягнення погібшіх10! Призри милостиво Твоїм оком на нас, майбутніх перед святою іконою Твоєю
і з розчуленням моляться Тобі: збудуй нас із глибини гріховної, просвіти розум наш, затьмарений пристрастями, і вилікуй виразки душ і тілес наших. Чи не маємо іншої допомоги, що не маємо іншої надії, крім Тебе, Владичице: Ти знаєш вся немочі і гріхи наша. До Тебе прибігаємо і співаємо: не залиш нас Твоєю Небесною поміччю, але станемо нам повсякчас і Твоїм невимовним милосердям і щедротами спаси і помилуй нас, тих, хто гине. Даруй нам виправлення гріховної життя нашого і ізбави нас від скорбот, бід і хвороб, від внезапния смерті, пекла і вічної муки. Бо Ти, Царице і Владичице, швидка Помічниця і Заступниця всім притекающим до Тебе і міцне притулок грішників, що каються. Подай убо нам, Преблагая і Всенепорочная Дево, християнський кінець жи ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 86 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(3 лютого)
Надія всім кінця землі, Пречиста Діво Богородице, Комфорт та Отрадо наше! Чи не гребуй нас грішних, на Твою БО1 милість сподіваємося. Згас пломінь гріховний і покаянням зроси ізсохшіе серця наша. Очисти розум наш від гріховних помислів. Прийми моління від душі і серця з воздиханіем2 Тобі приносимо. Буди Заступницю за нас до Сина Твого і Бога і відверни гнів Його від нас матірних молитвами. Зміцни в нас віру православну, вклади в нас дух страху Божія3, дух смирення, терпіння і любові. Душевні і тілесні язви4 зціли, утіші5 бурю злих нападів ворожих. Отимі6 тягар гріхів наших і не залиш нас до кінця загинути. Подай нам милість Твою і святе благословення Своє всім зде7 майбутнім і моляться і завжди перебувай з нами, подаючи приходять до Тебе відраду і утіху, допомога і заступленіе8, щоб дякувати і величаємо Тебе всі до останнього нашого зітхання. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 96 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(Неділя після 12 липня)
Про Дивная і вища всіх створінь Цариця Богородиці, Небесного Царя Христа Бога нашого Мати! Почуй нас грішних і недостойних рабів Твоїх, в годину цей моляться і припадаємо до Тебе зі стогонами і сльозами і смиренно вимовляють: виведи нас з прірви гріхів, Володарка, визволи нас від усілякої скорботи і горя, захисти від усіляких бід і злісної наклепу і від несправедливих і страшних підступів ворожих. Тому що можеш, про Благодатна Матір Божа, не тільки від будь-якого зла уберегти людей Твоїх, але і всякими благодійністю зберегти їх і врятувати, крім Тебе немає іншої Захисниці в бідах і напастях і гарячої Прохачки за нас грішних до Сина Твого, Христа Бога нашого. Його умоли, Володарка, щоб, врятовані Тобою, славили в майбутньому житті всесвяте ім'я Сина Твого і Бога нашого, з Отцем і Святим Духом, нині і нескінченно. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 97 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(1 червня)
Про Пречиста Пані Богородиця, Матір Боголюбива, надія нашого спасіння! Поглянь милостиво на майбутніх з вірою і любов'ю і поклоняються пречистої образу Твоєму; прийми це наше хвалебні спів і вилий гарячу Твою молитву про нас грішних до Господа, та, незважаючи на наші гріхи, врятує і помилує нас! Про предивного Володарка! Яви на нас дивовижні милості Твої. Молимо тебе скрушно: визволи нас від усякого лиха, настав на шлях усіляких чеснот і блага, спаси від спокус, бід і хвороб, визволи нас від наклепу і сварок, збережи від блискавичного грому, від пожежі вогняного, від голоду, землетрусу, потопу і смертельної рани; подай нам Свою милостиву допомогу в подорожі, в морі і на суші, щоб не загинули жорстоко. Про Всемилостива Боголюбива Матір, з безсумнівною надією підносимо до Тебе нашу смиренну молитву! Не кидай сліз наших і стогонів, не забудь нас в усі дні життя нашого, але завжди будь з нами, і Твоїм заступництвом ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 89 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(28 листопада)
Про Пресвята Пані Владичице Богородице! Ти вище всіх ангелів та архангелів, і всіх творінь славніша, Помічниця гноблених, які втратили надію надія, бідних Заступниця, скорботних розраду, голодних кормітельніца, голих вбрання, хворих зцілення, грішних спасіння, християн усіх допомогу і заступництво! Про Всемилостива Пані, Діва Богородиця Володарка, милістю Твоєю спаси і помилуй богохранимої країну нашу, влади і воїнство її, і всіх православних християн, ризою Твоєю шанованої захисти: і умоли, Пані, з Тебе Бессеменов втілився Христа Бога нашого, так зодягне нас Своєю силою! понад на невидимих ​​і видимих ​​ворогів наших. Про Всемилостива Пані, Владичиця Богородиця, підніми нас з безодні гріховної і визволи нас від голоду, винищення, від землетрусу і потопу, від вогню і меча, від навали чужинців і міжусобної війни, і від раптової смерті, і від нападу ворожого (диявольського), і від спустошливих вітрів, і від смерто ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 99 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(19 березня)
Як Тебе назвемо, про Благодатна Богоматір Богоотроковиця, Пренепорочна Марія? Якими співами прославим Тебе, прославлену Небом і землею, ангелами і людьми? Відкрилося на Тебе нечуване від початку світу на землі і невідоме ангелам на Небесах таїнство, що перевершує розуміння і розум, Боговтілення Слова, народженого на початку від почину Отця без матері і втіленого в Твоїй утробі і з неразрушимой печаткою дівоцтва Твого народженого. О, диво всіх давніх і нових чудес! Постійне слово Самого Бога про переможний насіння жінки і виповнилося й здійснилося в безсім'яного Діві. О, незмірна глибина премудрості і величі Божа! Яким ім'ям назвемо Тебе, Наречена, шлюбу не пізнала? Зорею чи назвемо Тебе висхідного на небі сонця? Але Ти - саме Небо, бо з Тебе засяяло Сонце Правди - Христос Бог наш, Спаситель грішних. Називаємо чи Тебе вратами, що вводять в втрачений прабатьками рай, що ряснів усіма благами? Але Ти Сама - бл ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 96 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(25 квітня)
Про усемилостива Пані Цариця Богородиці, від усіх пологів обрана і всіма родами земними і небесними ублажувана! Припадаємо, поклоняємося Тобі і смиренно просимо Тебе: поглянь милостиво на що стоять перед святим образом Твоїм чудотворним, і прийми молитви, зі сльозами Тобі принесені від нас, недостойних рабів Твоїх, і до Твого образу молебний спів возносить з жалем, як самій же тобі тут перебуває, вислуховувати і подає з вірою просив кожному прохання виконання. Ти, іменована Всіх скорботних Радість, почуй нас, скорботних. Ти, звана Утамуй мої печалі, полегшу нашу печаль. Ти, Купина Неопалима, збережи мир і всіх нас від шкідливих вогненних стріл ворога. Ти, Стягнення загиблих (відшукання зниклих), що не допусти нам загинути в безодні гріхів наших. Ти, Одигітрія (Провідниця), вкажи нам істинний шлях до порятунку. Ти, Нев'янучий цвіт чистоти, зроби нам допомогу, знесиленим тілесної пристрастю, і приведи нас до стри ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 95 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(13 липня)
Про Матір Божа, колись, коли від навали іновірних шведів у великій біді Отечество наше було, явила всемогутнього заступництво прославлянням осторонь Північної особливо шанованого образа Твого, іменованого Баликінскім, і видимими на ньому сльозами очей Твоїх ублагала Сина Твого і Бога нашого дарувати православним християнам славну перемогу і взяти верх над ворогами. Ти, премилосердна Матір, і в минулі дні в місті Орел перед Пречистим Твоєю дарувала зцілення страждає від духу нечистого дівчині, повернувши її батькам здорової і неушкодженою.
Ти, швидка Помічниця в бідах людських, почула крик матері дитини, з висоти будинку раптово впав, і підняла його здоровим і неушкодженим. Ти, невичерпне джерело чудес і милостей, яку приніс до дивному образу Твоєму отроковице повністю знерухомлених благоволила подати швидке зцілення, зміцнивши ноги її для жаданого ходіння. Ти, Всемогутній Цариця неба і землі, підняла від невил ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 95 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(14 жовтня)
Богом прославлена, всесвітньо воспеваемая Пані Матір Вседержителя Богородиця Марія!
Прийми цю нашу від повноти сердець, що люблять Тебе, принесену Тобі перед святою Твоєю іконою, молитву. Так само як до цього дня і години милостиво протегувала всім людям, які приходять в храм цей, так і надалі сприяй нам у всіх справах і починаннях наших, які не перешкоджають нашому вічного спасіння. Ти знаєш неміч нашу, бачиш муки, біди і потрясіння звідусіль нападники, але все це можеш одним тільки Твоїм поглядом заспокоїти, якщо тільки захочеш допомогти нам. Знаємо, що з-за наших гріхів недостойні ми милосердя Твого, але Ти, що народила Прийшов у світ грішників спасти, спаси і нас у будь-який день і годину хто грішить. Зміцни слабку волю і немічне устремління наше і оживи нас духом правдивого покаяння.
Так таким чином очищені тут Твого заступництва удостоєні будемо і з палаючими світильниками чеснот в Країну Небесну ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 104 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

(15 липня)
Про Преблагословенна і многомилостивий Володарка світу! Ось ми, грішні, на святий образ Твій дивлячись і на ньому Тебе в муках і співчутті розп'ятого за нас Христу Спасителю стоїть бачачи, ревно молимо Тебе, постійну про нас до Сина Твого молитовницю: не покинь нас в день випробування і скорботи, але в випробуваннях і спокусах з нами відбуваються захисти нас шанованим заступництвом Твоїм від ворогів видимих ​​і невидимих ​​і дай нам силу, щоб у всьому досконалу і благу волю Творця і світу Владики виконувати. Бо бачиш, милостива Заступниця наша, наскільки гріхів всіляким схильні, тому що не тільки добровільно грішимо, а й мимоволі в різноманітні гріхи впадаємо. Тому до Тебе могутньої упорядниця порятунку християнського вдаємося і в серцевому сокрушении кличемо: розум наш пізнанням Божественної істини просвіти, серце наше запалом християнської любові і рятівних устремлінь зігрівай, волю же нашу в нелицемірного вик ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 111 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 ... 16 17 »