Пресвята Владичице Богородице, душею і тілом єдина тільки чиста, єдина всяке цнотливість і дівоцтво превозшедшая; єдина обитель повноти благодаті Всесвятого Духа явльшаяся!

Чи не відкинь мене недостоінаго, нечистого, душу і тіло Сластолюбний житієм моїм осквернівшаго. Очисти мій розум від пристрасті до пристрастям; блуждающія і омраченния помисли мої до непорочним прагненням зверни; всім рухам душі керівниця буди; від про держащаго ма злаго і срамнаго ухилення до побажань і пороків звільни; полегши гнітючий ма гріх і окаянному слепотствующему розуму моєму тверезість і разсужденію даруй; яко да, позбавляючи від темряви гріховної, сподоблюся прославляті Тебе, істинну Матір істинного Світу, Христа Бога нашого: Тебе бо єдину з Ним і Його заради благословлять видимого і невидимого тварі, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 101 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Про Мати Божа, усякого розуміння вища! Про Дево, всяке дівоцтво превосшедшая: яко Діва, перш різдва воплотився від Тебе, більше за всіх дів була; і в народженні і після народження паки Діва стояла також єси! Про Владичице Богородице, Христа Спасителя і Господа нашого в утробі Твоїй несказанно носила і Бога у плоті непостіжно народила! Про Пречиста Отроковіце! Тобою єство людське, від Бога колись отступлинее, паки, неізреченнаго Його заради людинолюбства, з єством Божественним з'єднати, ні злиття, нижче премененія у іпостасех перетерпівши. Про Мати і Дево! І прімірівшеся з Богом, Тобою милостива Сина Твого і Господа нашого паки знаходимо, егда, заздрістю лукавого, повинні не творимо.

Тим-то і я, недостойний і Я., обаче милість получився бити вірний (вірна, - аще дружина) Спасителю мій і Богу, і благодаттю у святому хрещенні ковдри, дерзай принести Тобі від усього серця цього глас молебний. Тобі, Владичице, прошу; Тобі, милостиво і людинолюб ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 93 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Про Дево Владичице Богородице, Творця і Господа видимих ​​всіх і невидимих, Єдиного від Трійці, Бога ж і Людини породила! Житло Боже, вмістилище святині і благодаті, в ньому ж, благоволінням Бога Отця і сприянням Святого Духа, тілесно вселися повнота Божества! Будь-яке створення висотою перевершує! Славо і розраду, радість і веселість Ангелів! Апостолів і пророків царствений Вінчаючись; преестественно кріпосте мучеників; задоволення і хвала преподобних, споборніце в їх подвигах і перемог до подання; непрелестная Путеводітельніца порятунку, безмовності наставниці, двере одкровень і таємниць духовних; істочніче світла, врата життя вічне; невичерпна річці милосердя, море обдарувань і чудес невичерпне! ..

Яко Матір Человеколюбіваго Владики, зеле всім состраждущую, благаю Тебе: милостива буди мені, приниженні і недостойному рабові Твоєму (або рабі, - аще дружина молиться); похилого до смирення моє, Розженіться видимих ​​і невидимих ​​ворогів моїх, ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 112 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

О, Володарка! Та не дарма і в суєті ми нарицают Тебе Володаркою: яви і є завжди над нами Твоє святе, живе, дієве панування. Яви, оскільки все можеш на благо, тому що Ти - Мати всеблага всеблагого Царя; розганяй морок сердець наших, відображай стріли лукавих духів, які льстівно на нас рухаються. Світ Сина Твого, світ Твій так панує в серцях наших, так все завжди радісно виголошуємо: хто після Господа, що не Володарка наша, всеблага, всеблагомощная і пребистрая наша Заступниця? На то Ти звеличена, Володарка, на те велика кількість невимовне божественної благодаті дано Тобі, на те невимовне відвагу і сила біля престолу Божого і дар всемогутньою молитви дані Тобі, на те Ти невимовної святістю і чистотою благоукрашена, на те Тобі беспрідельное могутність від Господа дано, щоб Тобі зберігати, захищати, заступатися, очищати і рятувати нас, спадщина Сина Твого і Бога і Твоє. Рятуй же нас, о, Пречиста, Всеблагая, Премудрая і Всеблагомощная! Ти - Матір Спаса нашого, ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 106 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

О, Пресвята Діва, Матір Господа Всевишнього, усемилостива Заступниця і Покровителька всіх, до Тебе з вірою вдаються! Поглянь з висоти небесної слави Своєї на мене, який припадає до Твого підніжжя, почуй мою смиренну молитву, грішного і недостойного раба Твого, і принеси її до коханого Свого Сина. О, Преблагословенна Богородиця! Ти, яку ми називаємо всіх Скоропослушниця і скорботних радість, почуй і мене скорботного; Ти - угамування печалі, утоли і мої душевні хвороби і печалі; Ти - купина неопалима, збережи мир і всіх нас від ворожих шкідливих вогненних стріл; Ти - стягнення загиблих, Нехай же не мені загинути в безодні моїх гріхів; Ти - цілителька стражденних, зціли і мене, який поранений від хвороб душевних і тілесних; Ти - несподівана радість, радістю спасіння Твого відбери від мене страх майбутнього муки; Ти - Споручниця грішних, будь і мене грішного, милосердний Споручниця покаяння і спасіння мого. Після Бога на Тебе все моє сподівання покладаю, будь ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 86 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

До кого закличу, Володарка? До кого вдамся у смутку, якщо не до Тебе, Царице небесна? Хто плач мій і зітхання моє прихильно прийме, якщо не Ти, Пренепорочна, надія християн і прибіжище нам, грішним? Хто краще Тебе в спокусах захистить? Почуй же благання моє і нахили вухо Твоє до мене, Володарка, Матір Бога мого; і не погорди мене, нужденного в Твоєї допомоги, і не відкинь мене, грішного. Врозуми і навчи мене, Цариця Небесна; не відступи від мене, раба Твого, Володарка, за ремствування мій, але будь мені Матір'ю і Заступницею. Вручаю себе милостивому заступництву Твоєму: приведи мене, грішного, до тихої і безтурботного життя, щоб я плакав над гріхами моїх. Бо до кого вдамся я, винний, якщо не до Тебе, надії та притулку грішних, надією на невимовну милість Твою і щедроти Твої окрилений? О, Володарка, Цариця Небесна! Ти мені надія і притулок, покрив і заступництво, і допомога. Цариця моя преблагая і швидка Заступниця! Крій Твоїм клопотанням мої прогрішенн ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 88 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

О, усемилостива Діва Богородиця, Матір щедрот і людинолюбства, прелюбезнейшій надія і моє уповання!
О, Матір пресладкую, перворождённого і будь-яку любов перевершує Спасителя, Господа Ісуса Христа, Чоловіколюбця і Бога мого. Світло похмурої моєї душі!
До Тебе я багатогрішний і безнадійний припадаю і до Тебе молитися, Джерело милосердя, Діва Марія, яка народила безодню милосердя і море щедрот і людинолюбства: помилуй мене, болісно взиваю до Тебе, помилуй мене, всього ураженого, який в люті розбійники впав, і від одягу , в яку одягнув мене оголеного Батько, на жаль мені! Через це засмерділось і згнили мої рани від імені мого божевілля (Пс.37: 6).
Але, Володарка моя Богородице, молю Тебе смиренно, подивися на мене милостивим своїм оком і не погорди мене, всього спотвореного, всього спаплюжений, всього зануреного в тину гріхів і пристрастей, люто занепалого і піднятися який не може: змилосердься на мене і дай мені руку допомоги , щоб підняти ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 106 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Діва Владичице Богородице, благодатна Богородице, Преблагословенна Богородице, Преблагословенна, Богоблагодатна, вмістилище Божества Єдинородного Сина безсмертного і невидимого Отця, нахили Своє ухо і вислухай слова мої, сказані кепськими і нечистими устами своїми. Тому що ось, з сокрушенной душею і смиренним розумом прітёк я до благоутробію Твоєму. Не погорди мене, бідного, Нехай же не до кінця загинути мені, недостойному рабові Твоєму, але використай Материнські Твої молитви, зціли окаянну мою душу, немилосердно розбиту лукавими моїми пристрастями. Злий ворог, розбивши її гріхами ласолюбства, потоптав у прах. Тому виконаний я всякого сорому, не смію і особи не маю, щоб у человеколюбивого Бога мого просити вибачення в безлічі гріхів і зцілити неісцелімих моїх виразки. Тому що осквернив я храм тілесний, непристойними своїми побажаннями вніс в нього безліч нечистот і все почуття пошкодив недозволеними справами. Тому не маю відваги здійняти до неба руки, оск ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 85 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Заступниця Старанна, милостиво Господа Матір, я до Тебе вдаюся, окаянний і більше всіх з людей той, хто згрішив. Почуй же мій голос і благання моє і стогони почуй. Оскільки беззаконня мої перевищили мою голову і я, як корабель у морі, який занурюється в море своїх гріхів. Але Ти, Всеблагая і Милосердна Владичице, не кидай мене,, відчайдушного і в гріхах гине. Помилуй мене, що кається в злих своїх справах, і зверни на правильний шлях заблудшую окаянну мою душу. На Тебе, Володарка моя Богородице, покладаю всю мою надію. Ти, Матір Бога, збережи і збережи мене під Своїм покровом нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 81 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Нескверний, чиста, нетлінна, Пречиста, Неневестная Богонареченої, Богородиця Марія, Пріснодіва, Пані світу і моя надія! Поглянь на мене, грішного, в цю годину, оскільки Ти народила з чистих Твоїх кровей Господа Ісуса Христа, не пізнавши чоловіка, і Милостиво зроби мені материнськими Твоїми молитвами; Того бачила засудженого і ураженого в серці зброєю печалі, рани і мою душу Божественною любов'ю; Того в кайданах і нарузі гірко оплакувала, дай мені сльози каяття за гріхи; при добровільному веденні Того на смерть, душею тяжко хворіла, звільни мене від хвороб, так Тебе славлю, гідно Славімо в усі віки. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 105 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 16 17 »