(25 січня)
Про предивного і Превисшая всіх створінь Цариця і Богородиця, Небесного Царя Христа Бога нашого Мати, припадаємо і поклоняємося Тобі перед святою і шанованою іконою Твоєю, якою дивовижні і преславні чудеса робиш! Смиренно благаємо Тебе, Всемогутній роду нашого Заступниця, почуй нас і яви на нас рясні дари, і прохання наші, святощі Тобі, як благая Скоропослушниця, виконай. Благодаттю Твоєю душі наші освяти і не бери від нас заступництва Твого, під ним же завжди перебуваючи, як Стіною Нерушимою захищені залишимося від всіх бід і спокус, від усякого ворога і супротивника, від усіх злих підступів ворожих на нас завжди насуваються. Пахощами непорочної Своєї душі наповни душі наші, і будуть тішитися серця наші, бо немає нікого в світі цьому ближче до серця і прекрасніше Тебе, Діва Пресвята! Ти - наше багатство, ти - наше Скарб, ти - наша Надія і наша Захист! До Тебе Однією в скорботах наших вдаємося і у Тебе Однією розрад ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 92 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Що Тобі принесемо або що віддамо, про Премилостива Пані Володарка, заступниця роду християнського, за все Твої незліченні благодіяння, які завжди надаєш всім закликає ім'я Твоє і Твоєї допомоги тим, хто просить. Бо хто з вдаються до Тебе осоромленим або непочутим від Тебе відходить, про премилосердна Матір! Знаємо, Пречиста, що за безліч гріхів і беззаконь наших недостойні навіть і ім'я Твоє пресладкую називати, а не тільки хвалебні пісні від нечистих уст Тобі пропонувати, і краще нам полюбити мовчання. Але щоб не здатися нам забудькуватими і невдячними перед Тобою, наважуємося пропонувати Тобі це уклінне прославляння: Ти ж, премилосердна Матір, що не погордуй прийняти його, як від повноти люблячих Тебе сердець яке підноситься. Сама Ти, Володарка, благодаттю Твоєю доторкнися сердець наших, так як віск розтанув, виллються перед Тобою в слізних славити і прославлений. Дякуємо Тобі, всіма вихваляв: не приховуємо благодіянь Твоїх, але гучно оголошуємо, ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 105 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Нахили до мене вухо Твоє, Чистий, і осені ма ликом Твоїм, православно з благоговінням і любов'ю до Тебе припадають і зі страхом поклонятися! Почуй цей голос мій молебний! За Бозе бо єдину Тебе предстательніцу Стяжи, Пренепорочна; яко Мати Бога, Творця і Творця єси, про Владичице, що від Тебе зрак наш прият, від попелиці і бід спас нас і славою Божественною прослави нас чоловіколюбно. Обаче не смію віз діти руки мої до Сина Твого: весь бо єсмь осквернений, і Щедраго по єству Бога на гнів звернувся. Обаче до Тебе, Заступницю, вдатися дерзаю, так благаю Тебе, Пречиста: чи не отвержи убо мене від лиця Твого і милостива буди ми; і Сина Твого благосердя вчини.

Аз же заспіваю Тобі, Пресвята! Бем, яко не красна похвала, скверними устами Тобі принесена; обаче намір моє і віри теплоту прийми милостиво, і дивись відчай душі моєї. Тим-то, не відвертай лиця Твого від похвали і крику мого: аще і вем, яко на землі никтоже є, іже Тебе достойно оспівати мо ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 105 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Про Пресвята Богородице, Пречиста Мати Діво!

До Тебе вдаюся, до Твоїх матірних обіймів припадаю, заступництва і допомоги Твоєї прошу. Се бо виконав недолі, біди охоплюють ма; спокуси і гріхи здобудуть бідну душу мою; весь подивом виконаний есмь; сльозами омочаю обличчя своє.

І де зверну порятунок? До кого притік недостойний?

Аще сміливо дивлюся на Сина Твого, страхом занурюється: вем, яко Спаситель є милостивий; обаче ж і Суддя праведний; аз ж завжди берете під заповіти Його, і яко митар не смію звести на Пречистий лик грішних ОЧЕС моїх.

Аще до святих звернені, і паки тісно ми є; тії бо беша небесних житієм, аз же весь землі є; цій місцевості ради соромлюся молить їх, яко далеко від них відстояти деяньмі моїми.

Але хоч і Ти святая святих єси, і Херувим правдиві обаче до Тебе вдаюся з надією. Чи не вем, откуду моління відвагу імам; вірую, бо Мати всім сущи, Сама даруєш таку благодать чадом Тво ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 107 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Тебе, незрівнянною чистотою і безплотния чини перевершує, молю, Всепетая: погану душу мою очисти від беззаконних помислів, яже завжди народжуються в мені від злого в плотських пристрастях навикання, довгим часом обученннаго; і яже не перестав сеят в думка мою лукавий демон, скверни і разслабляя ю повсякчас кепськими і улесливими помислами, порятунку душі моєї завідяй. Тим-то благаю Тебе, Пречиста, не погорди мене, бідну в цей скверней твані погружаемаго; але пахощі світом молитов Твоїх очисти мене від смороду цього; сладчайшим світлом Божественної любові зміни всіляку темряву душі моєї; і вуздечкою чистого, завжди в мені пребивающаго, страху Божого приборкай навіки мудрування безчінния плоті моєї, дотримуючись ю в чистоті; да без пороку возмог умоляті Спасителя мого, Єдиного чиста Сущани єством, і дістану прощення свого гріха, ними ж аз прогнівив Його, живий? подобу худобою безсловесним і здійснюючи всяке беззаконне студ про діяння; НЕ імий страху перед Ст ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 99 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Кохана Богу Отцю, дочко, без чоловіка Еммануїла Мати, як кришталь Паракліта (Утішителя) Нареченій, і всякими святині вмістилище! Радоватіся Тобі у Господі!

Про Святоглаголівая Горлиці, вища небес Владичиці і чістшая світлостей сонячних, белолілейний Творця ковчеже, молніелучний Христа посудині, зрошена Духом Росоносним і від Ангела манною вихована, благодать понад паче всіх отримала, і всіх тварин перевершує! Найдорожча моя Покровительки! Надо мною, бідним ченцем! Недомислімаго Слова престолі і Неізследімаго Жениха чертоже; шляхетне гніздо Орла Небесного і зерцало Христових Таїн; окрасо безплотних Ангелом і похвало угодником Божим! Бажана моя Захисниці і попечителькою! Та не відкидай прохання в крайній нужді моєї! Нетлінна матері Владичня, і шлюбу непричетна, і неіскусомужная Царице; згорає свещі світові і слепотствующім світить! Всепетая Мати-утішителько і рятівниця! Спаси мене від лукавого в згубно цього суєті!

Архангельський Га ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 96 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Вихваляю і прославляю Тебе, Владичице Богородице, світу Предстательніце, всіх Заступниці, моя Путеводітельніца! Прости ми, Всенепорочная, лінощі мою і Без відчуттів до справою рятівним. Сама виконай уста мої і серце натхнення, та невпинно Тобі і людинолюбний Сина Твого і Бога пріношаю від всієї душі моєї піснеспіви; бо милістю благодаті ще живий єсмь досі; і множіцею, окаянний, рятуючи і рятувати від всяких напастей, хвороб і бід, душевних укупі і тілесних. І паки надію непогрешітельную і в іншому житії моєму і в життя вічне імам на Тебе. Тим-то, багато милувати і мілуемий за Своїм милосердям, від пламеннаго серця і восхіщенния душі Вигукую; і вдячну хвалебну пісню, грішний раб Твій, Пресвята Мати Человеколюбіваго Бога, радісно підношу Тобі: Радуйся, Благодатна Маріє, Господь з Тобою! Радуйся, Богородице, Тобою бо Бог з нами! Радуйся, Всенепорочная і Благословенна! Радуйся, Діво, чоловіків славо! Радуйся, печате Господнього заповіту! Радуйся, оновлення зас ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 100 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Пресвята Владичице Богородице, Благодатна Богородице, Преблагословенна Богоблагодатна Мати, Божества пріятеліще, Єдинородного Сина безсмертного і Отця Незрімаго огнеобразность престолі; Всенепорочная, Всепречістая, Всепетая, всеблаженна, Всенепрікосновенная, всечесні, Всеублажаемая, Всеблагословенная, Всевожделенная Дево душею і духом, такожде і тілом; престолі Царя, на Херувімех седящаго; врата небесна, ними ж на небо і ми йдемо; Богоневестно, що нею з Богом примирення Прийди нам; незбагненне диво, неуразумеваемое звістка; одкровення Божого таємниці сокровенния; непереможне предстательство, міцне перед тими; живоносне істочніче, море невичерпне обдарувань Божественних; Висота, небесні Сили перевершує; Глибино таємничих думок неізследімая; загальна по Троїце всіх Владичиці; всім, по Утішителя Дусі Святого, утішителько; за весь світ, за єдиною ходитиме Христе Спасе, Заступницю; колісниці мисленнаго Сонця, істинного Світу, просвещающаго кожну людину, грядуща ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 94 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Про Пресвята Владичице Богородице! Радість обтяжених, предстательство ображених, допомога безпомощним, сило немічних, жезл слепотствующіх, рятівний керманича заблудженим; освячений ковчеже, імже від потопу гріховного рятуємося; купині неопалима, юже Мойсей Боговидець зряше; златая кадильниці, з неяже Слово, плоть Собі возжегші, пахощами всесвіт виконай; седмосвещний світильнику, паче сяйва солнечнаго возсіявий; скіни свята; стамно5, Манну Христа вмістила; жезлі Ааронов прозябшій; руні Гедеонова; Богопісанная книго, бо заради рукописання Адамове раздрася; горі Божа, що в ній Господь обітаті благоволи; прекрасна по єству, нікіім ж докору належна; вся непорочна; повноту Божества, Сина Отчаго, в Собі вмістила; Іезекіілева врата, на схід зрящіе; кліщі вогненна, юже Ісая вигляді; горб Даниїловим несекомая; Вершино Аввакумова, чеснотами пріосененная; преукрашенное вмістилище Божого поблажливості; примирення світу; раю святійший, у Едемі насаджений; древо Живоносн ... Читать дальше »
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 93 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

Про Всепетая Владичиці, джерело милосердя, безодня людинолюбства, водо жива, предстательніце грішних, справжня виноградна лозо, небесне блаженство, загальне всіх притулок, життя всього світу!

Суєтному, бентежного і перелюбний світу продавши себе до кінця, обаче безпечален в діянні і помислех аз перебуваю, і в нехтуванні житіє провожду. Але, яко состраждущая Мати Божа, Твоїх мною, грішним; моління ж це, хоч і осквернений - ними устами Тобі принесене, прийми; і милостива Суддю сприятливими Твоїми молитвами вчини. Умоли Сина Свого, щоб знехтує всі гріхи мої. До покаяння розум мій направ. Нехай же не, так буду сатані надбання!

Паче же клопотанням Твоїм обнови ма і исправи житті мою душу; яко да возмог без страху стати перед Судді і онаго ужаснаго муки уникнуть. Створи ж мя спадкоємця слави, молячись про се Сина Твого і Творця мого, Якому належить слава, честь і поклоніння на віки віків. Амінь.
Категория: Молитви до Пресвятої Богородиці | Просмотров: 95 | Добавил: REPORTER | Дата: 12.05.2021 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 ... 16 17 »