19:02
Євангеліє по Іоанну, 21
[Зач. 66.] Після цього з'явивсь Ісус учням над морем Тивериадском. А з'явився отак
Укупі були Симон Петро, ​​і Хома, званий Близнюк, і Нафанаїл, із Кани Галілейської, і обидва сини Зеведеєві, і двоє інших із учнів Його.
Симон Петро сказав їм: Піду риби вловити. Кажуть йому: І ми підемо з тобою. Пішли і негайно увійшли в човен, і вони не вловили ту ніч нічого.
А коли вже настав ранок, Ісус став над берегом, але учні не знали, що то був Ісус.
Ісус каже до них: чи є у вас якась їжа? Вони відказали.
Він же сказав їм: Закиньте невода праворуч від човна, то й знайдете. Вони закинули, і вже не могли його витягнути із-за безлічі риби.
Тоді учень, якого любив Ісус, говорить Петрові: Це ж Господь. Симон Петро, ​​як зачув, що Господь то, накинув на себе одежину, - бо він був нагий, - і кинувся в море.
А інші учні припливли в човні, - бо недалеко були від землі, ліктів із двісті, - тягнучи невода з рибою.
А коли вони вийшли на землю, бачать розкладений вогонь і на нім рибу й хліб.
Ісус каже до них: Принесіть тієї риби, що оце ви вловили.
Симон Петро пішов і витягнув на землю невода, повного риби великої, сто п'ятдесят три і при такій кількості НЕ прорвалася мережу.
Ісус каже до них: прийдіть, снідайте. А з учнів ніхто не наважився спитати Його: Хто Ти? знаючи, що це Господь.
Ісус, бере хліб і дає їм, так само і рибу.
Це вже втретє з'явився Ісус Своїм учням, як із мертвих воскрес.
[Зач. 67.] Як вони вже поснідали, то Ісус промовляє до Симона Петра: Симоне, сину Йонин чи любиш ти Мене більше, ніж вони? А як той відказав: Так, Господи! Ти знаєш що я люблю тебе. Ісус каже йому: Паси ягнята Мої.
І говорить йому Він удруге: Симоне, сину Йонин, чи ти мене любиш? А як той відказав: Так, Господи! Ти знаєш що я люблю тебе. Ісус каже йому: Паси вівці Мої.
Каже йому втретє: Симоне, сину Йонин чи ти мене любиш? Засмутився Петро, ​​що втретє запитав його: чи любиш Мене? і сказав Йому: Господи! Ти все знаєш; Ти знаєш що я люблю тебе. Ісус каже йому: Паси вівці Мої.
Істинно, істинно кажу тобі: Коли був ти молодший, то ти сам підперізувався і ходив, куди ти бажав А коли постарієш, свої руки простягнеш, і інший тебе підпереже, і поведе, куди не хочеш.
А оце Він сказав, щоб зазначити, якою смертю Петро прославить Бога. І, промовивши це, каже йому: Іди за Мною.
Петро ж, звернувшись, бачить йде за ним учня, якого любив Ісус, який на вечері, прихилившись до грудей Його, сказав: Господи! хто видасть Тебе?
Його побачивши Петр, каже Ісусові: Господи! а він що?
Ісус каже йому: Коли схочу, щоб він пробував, доки прийду, що тобі до того? ти йди за Мною.
І пронеслося це слово між братами, що той учень не вмре. Але Ісус не сказав йому, що не вмре, а: Якщо Я хочу, щоб він позостався, аж поки прийду, що тобі до того? -
Це той учень, що свідчить про це, що й оце написав і знаємо, що правдиве свідоцтво його.
Багато є й іншого, що Ісус учинив але, коли б написати про все те зокрема про, то, думаю, і сам світ не вмістив би написаних книг. Амінь.
Категория: Євангеліє | Просмотров: 87 | Добавил: REPORTER | Теги: 21, Євангеліє по Іоанну | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: